”Voi tulla outoja mielleyhtymiä” – Kirkon verkkosivun raamatunlause vaihdettiin

Kirkon evl.fi-sivuston etusivulla oleva raamatunlause vaihdettiin keskiviikkoaamuna 1.3., jottei sen tulkita kommentoivan uuden avioliittolain voimaantuloa.

Aamulla etusivulla oli lainaus Joelin kirjasta: ”Palatkaa Herran, Jumalanne, luo, sillä hän on anteeksiantava ja laupias, hän on kärsivällinen ja hänen hyvyytensä on suuri. Hän voi muuttaa mielensä, peruuttaa määräämänsä rangaistuksen.”

Nyt tilalla on lainaus Matteuksen evankeliumista: ”Kun sinä paastoat, voitele hiuksesi ja pese kasvosi. Silloin sinun paastoasi eivät näe ihmiset, vaan Isäsi, joka on salassa.”

– Syynä raamatunlauseen vaihtoon on se, että avioliittolaista johtuen ihmiset tuntuvat olevan herkkinä ja ahdistuvat. Yhdistettynä sivun muuhun sisältöön heille voi tulla mieleen raamatunjakeesta outoja mielleyhtymiä, ja asioita tulkitaan tavalla, joka ei välttämättä ole viestin lähettäjän tarkoitus, sanoo tiedotuspäällikkö Eeva-Kaisa Heikura Kirkon tiedotuskeskuksesta.

Sivuston päätoimittajana Heikuran vastuulla on, että tietokannasta automaattisesti evl-fi-sivulle päivittäin tuleva raamatunlause ei ole sellainen, että se olisi jollain tavalla ristiriidassa tai monitulkintainen muun sivulle ajatellun materiaalin kanssa.

– Ei tämä ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun raamatunlause vaihdetaan, mutta jotain päivän erityisyydestä kertonee, että aiemmin kukaan toimittaja ei ole kysynyt asian perään.

Heikura sanoo, että Joelin kirjan jakeen tilalle vaihdettu Matteuksen evankeliumin jae vie huomion selvemmin tuhkakeskiviikkoon ja paaston alkuun, mikä on tarkoituskin.

Evl.fi:n etusivulla on myös juttu, jossa kerrotaan, että uusi avioliittolaki nostaa esiin kirkon moniäänisyyden.

Kuva: Evl.fi-sivuston etusivu keskiviikkona iltapäivällä.

Edellinen artikkeliKulttuurirahaston apurahoja uskontoa käsittelevään tieteeseen ja taiteeseen – katso lista
Seuraava artikkeliPappi Kai Sadinmaa sateenkaariparien vihkitilaisuudessa: ”Tämä on mielettömän iso juttu”

Ei näytettäviä viestejä