Virsi 1 kaikuu jälleen kirkoissa

kynttilt_kynttelikk420

Ensimmäistä adventtisunnuntaita vietetään tänä vuonna sunnuntaina 2. joulukuuta. Hoosianna-hymniä laulaa silloin arviolta puoli miljoonaa suomalaista kirkoissa sekä radion ja tv:n äärellä.

Ensimmäinen adventti on joulun jälkeen suosituin kirkkopyhä. Vuonna 2011 ensimmäisenä adventtina kirkoissa kävi laulamassa Hoosiannaa lähes 129 000 suomalaista. Radioiden äärellä Hoosiannaa kuuntelee ja laulaa noin 200 000 henkilöä. Tv-jumalanpalvelusta seuraa puolestaan noin 150 000 ihmistä.

Ensimmäinen adventti aloittaa uuden kirkkovuoden.

Hoosianna on virsikirjassa virsi numero 1. Se on Georg Joseph Voglerin vuonna 1795 säveltämä alkujaan kuorolle tarkoitettu laulu.

Sana adventti merkitsee Herran tulemista (lat. adventus Domini). Adventti on joulun odottamista ja siihen valmistautumista. Kirkkovuosi alkaa 1. adventtisunnuntaista.

Yle Radio 1 lähettää perhemessun Tampereen Aitolahden kirkosta klo 10.00. Saarnaajana ja liturgina on pastori Terttu Haikka.

YLE TV 1 lähettää adventtisunnuntain jumalanpalveluksen Lempäälän Pyhän Birgitan kirkosta kello 10. Messussa liturgina on Emmi Korpi ja saarnaa Leena Sorsa.

Edellinen artikkeli”Pistää miettimään kun kreikkalaisten kanssa puhuu”
Seuraava artikkeli”Laihialainen” adventtikynttelikkö muuttaa yhden neljäksi

Ei näytettäviä viestejä