Virolaisista vajaa kolmannes mieltää itsensä kristityiksi – Kierros Tallinnan kirkoissa vie keskiajalta lähihistoriaan ja nykypäivään

Jo vuosisatojen ajan Tallinnaa mereltä lähestyvä tulija on voinut nähdä useita korkeita kirkon torneja. Siellä ne ovat edelleen, mutta pilvenpiirtäjät ovat muuttaneet kaupungin horisonttia. Tallinnan ja koko Viron uskonnollisessa tilanteessa on niin ikään tapahtunut muutoksia. Viime vuonna tehdyn väestölaskennan mukaan Viron asukkaista 28 prosenttia on kristittyjä. Ortodoksit ovat suurin ryhmä, heitä on Virossa asuvista 16…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliMikko Wirtanen valittiin rippi­koulun ja kirkon kasvatuksen uudeksi asian­tuntijaksi – ”Hihat on kääritty”
Seuraava artikkeliKolumni: Tunnekylläinen toukokuu ja äidin rukous

Ei näytettäviä viestejä