Vikström TV:ssä: ”Yhteiskunnassa ei tilaa keskeneräisyydelle”

john_vikstrmELIXIRTV420

Tänään 80-vuotta täyttävä emeritusarkkipiispa John Vikströmin mukaan suomalainen yhteiskunta on armoton. Suomalaiset ovat armottomia myös itselleen. Vikström kertoo näkemyksiään sunnuntaina televisiossa Nelosella nähtävässä Elixir TV -ohjelmassa.

– Tässä kauniiden ja rohkeiden yhteiskunnassa ei ole tilaa keskeneräisyydelle, haavoittuvuudelle. Tämä luo paineita ja tyytymättömyyttä. Rima asetetaan monessa asiassa niin korkealle, että kukaan ei pääse sen ylitse. Minusta meillä pitäisi olla realistisempi kuva ihmisen elämästä täällä Suomenniemellä. Sellainen, missä elämä saa olla keskeneräinen ja haavoittuva ja että kaiken tämän keskeneräisyyden keskellä on mahdollisuus elää hyvää elämää, Vikström sanoo Elixirin haastattelussa.

Vikström puhuu haastattelussa huolestaan nuorisosta, armon ja armollisuuden merkityksestä sekä siitä, kuin jokaisen ihmisen pitäisi saada tuntea olevansa arvokas. Vikström myös korostaa ihmisen vastuuta omasta terveydestään ja arvelee, että hänen oman kuntonsa salaisuus on siinä, että hän aina ollut niin kauhean kiinnostunut liikunnasta ja urheilusta.

– Se on johtanut siihen, että olen lähtenyt lenkille mitä erilaisimmissa tilanteissa, silloinkin kun ei oikeastaan olisi ollut siihen aikaakaan. Olen hiihtänyt ja pyöräillyt melko säännöllisesti. En keksi tai näe muuta salaisuutta tähän, Vikström toteaa.

Sunnuntaina 2.10. Nelosella klo 11.45 nähtävä Elixir TV on samalla ohjelman 10-vuotisjuhlalähetys. Katso haastattelun lyhennetty versio:

Edellinen artikkeliTuki kasvaa mutta lähetystyöntekijöiden määrä putoaa
Seuraava artikkeliVuoden kristillinen kirja -ehdokkaat valittu

Ei näytettäviä viestejä