Vihreiltä ”paavillinen” ilmoitus uudesta kehitysministeristä

HaavistoPekka Pekka Haaviston.

Kokous pidettiin eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Vihreät kertovat asiasta puolueen Facebook-sivuilla. ”Meillä on ministeri!” vihreät ilmoittavat tavalla, joka on tuttu paavin vaalista. Meillä on paavi, habemus papam, kuulutetaan Vatikaanin Pietarinkirkon aukiolla sijaitsevalta parvekkeelta aina kun paavi tulee valituksi.

Pekka Haavisto seuraa tehtävästään eronnutta ministeriä Heidi Hautalaa.

Haaviston valintaa voidaan pitää yllätyksenä, sillä ennalta oli veikkailtu, että ministerinpaikka menisi naiselle. Kokouksen yhteydessä vihreä eduskuntaryhmä päätti myös, että Outi Alanko-Kahiluoto nousee eduskuntaryhmän johtoon. Nykyisestä 1. puheenjohtajasta Oras Tynkkysestä tulee eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja. Jani Toivola jatkaa eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajana.

– Kehityspolitiikka on uudistettu jo paljon, mutta uudistusten vieminen loppuun vaatii panostuksia. Esimerkiksi rauhanvälitykseen on tehty useiden miljoonien eurojen lisäpanostuksia ja toivon voivani entisestään korostaa Suomen roolia siinä työssä. Avainasemassa Suomi on myös vuoden 2015 jälkeisten kehitystavoitteiden luomisessa. Pidän muun muassa koulutuksen roolia kehitysyhteistyössä erittäin tärkeänä, Haavisto sanoo vihreiden tiedotteessa.

Virallisesti Haaviston nimitys saa sinettinsä torstaina presidentin esittelyssä.

Edellinen artikkeliProfessori Eskola lestadiolaiskeskustelusta: ”Tosi otsikko voi olla harhaanjohtava”
Seuraava artikkeliSankaripappi: Auttamalla omia maahanmuuttajia, autat siirtolaisia kaikkialla maailmassa

Ei näytettäviä viestejä