Vielä ehtii vihille 12.12.12

sormukset_vihrpohja205

Komealta kalskahtavaa päivämäärä 12.12.12 on varsin haluttu vihkiseremonioiden ajankohdaksi – myös siviilivihkimysten osalta. Hämeenlinnan maistraatissa kyseinen 12.12.12 –päivä on jo melkein täyteen buukattu.

Joissain seurakunnissa vihitään pariskuntia kellon ympäri. Muun maussa Espoossa vihkiaikoja tarjotaan tasatunnein kello 9-20 välisenä aikana.Vihkimiset hoidetaan paikallisessa kauppakeskuksessa, Hiljaisuuden kappelissa. Vantaalla Myyrmäen kirkossa naimisiin voi mennä kello 12 alkaen ja täydentää näin vihkihetken "helppoa" lukusarjaa myös kellonajalla.

Helsingissä vihkipaikaksi voi valita Kannelmäen kirkon tai Paikan, jossa vihitään drive-in –meiningillä: saapumisjärjestyksessä ja ilman ajanvarausta. Tampereella taas vietetään joulukuun 12. päivänä "Hääyötä" - jo toista kertaa tänä vuonna. Helatorstaina vihittiin 26 pariskuntaa saman illan aikana.

Seurakunnat houkuttelevat kihlapareja myös tilaisuuden vaivattomuudella. Monet niistä ovat järjestäneet tarjolle pientä purtavaa, jopa todistajat, ellei pariskunnalla ole sellaisia omasta takaa.

Helposti muistettavilla päivämäärillä on kannattajansa, sillä esimerkiksi Oulun tuomiokirkossa 11.11.11 vihittiin 44 paria. Tänä vuonna Oulussa pääsee vihille 12.12. tuomiokirkon vihkihetkessä kello 16 alkaen.

Päivämäärän 12.12.12 jälkeen vastaavantyyppistä numerosarjaa ei almanakasta löydy ainakaan lähitulevaisuudessa, joten pienimuotoista tunkua vihkipallille on odotettavissa.

Avioliittoon aikovien on oltava kastettuja ja rippikoulun käyneitä seurakunnan jäseniä. Myös avioliiton esteiden tutkinta eli kuulutukset on hoidettava riittävän ajoissa, yleensä viimeistään viikkoa ennen h-hetkeä ja purjehdusta avioliiton satamaan. Joidenkin seurakuntien vihkihetkeen on myös ilmoittauduttava etukäteen, jotta mahdollisiin tarjoiluihin ja muihin järjestelyihin osataan valmistautua.