Vapaasukelluksen maailmanennätysnainen uudisti lasten digitaalisen kirkonkylän

Lasten digitaalinen kirkonkylä, Lastenkirkko.fi, tavoittelee sivuston kävijämäärän 20-kertaistumista käyttöliittymän uudistuksen myötä, kertoo Lastenkirkko-median päätoimittaja Anita Ahtiainen.

– Sivuilla on käynyt viime vuonna noin tuhat kävijää kuukaudessa. Ajattelimme, että jos edes kirkossa muutenkin aktiiviset ihmiset tarjoaisivat lapselleen mahdollisuuden käydä sivuilla, niin se tuottaisi 20 000 käyntiä kuukaudessa.

Tänään julkaistava uudistus on Lastenkirkko.fi:n kahdeksanvuotisen historian neljäs.

– Edellinen versio oli tehty lasten ehdoilla. Nyt uudistuksella on haettu käytettävyyttä sekä lasten että aikuisten kannalta.

Lastenkirkko.fi:n etusivu on lasten digitaalinen kirkonkylä. Animoituja piirroshahmoja koskettamalla tai klikkaamalla avautuu lapsia kiinnostavia yksityiskohtia, ja kirkon ovista voi astua sisään tutkimaan siellä avautuvaa maailmaa.

Tällä hetkellä lasten toimitukseen kuuluu vapaaehtoisia lapsia Lauttasaaren seurakunnan iltapäiväkerhosta.

– Lapset arvioivat meidän toimintaamme. Annamme heille iPadin tai tietokoneen ja katsomme, mistä he kiinnostuvat. He arvioivat myös Lastenkirkko-lehteä ja tekevät lisääntyvässä määrin omia juttuja ja omia videoita.

Käyttöliittymän on kilpailtava lasten suosimien pelien kanssa

Uuden käyttöliittymän toteuttaja, graafikko Johanna Nordblad tunnetaan mediassa parhaiten vapaasukeltajaurastaan. Hän on tehnyt muun muassa maailmanennätyksen sukeltamalla jään alla 50 metriä pelkässä uimapuvussa.

Lastenkirkko.fi:hin Nordblad tutustui lapsensa iltapäiväkerhon ohjaajien kautta. Sivut näyttivät kaipaavan uudistamista, ja kerhonohjaaja tutustutti Nordbladin ja Ahtiaisen toisiinsa.

– Suunnittelimme käyttöliittymän uudestaan, koska se kilpailee minkä tahansa muun pelin kanssa, jota lapset pelaavat. Samalla vaihdettiin lastenkirkko.fi sellaiseksi, että se toimii kaikilla päätelaitteilla eli puhelimilla, tableteilla ja tietokoneen näytöllä.

Lastenkirkko-projektin Nordblad on kokenut mainostoimistomaailmaa tasapainottavaksi.

– Lastenkirkko on pyyteettömästi tehty, siinä ei yritetä saada myytyä jotakin. Sen takia tykkään tästä projektista. Koen arvokkaaksi, ettei ole tulospainetta, kun teen lapsille pelin, jossa käsitellään tunteita.

Lastenkirkko.fi:n parissa Nordblad haluaa jatkaa vielä pitkään.

– Jos projekteissa ei ole mukana tarpeeksi kauan, ne jäävät leijumaan. Ei asioita voi tehdä kerralla oikein.

Lastenkirkko-median taustajärjestö on Nuori kirkko ry, joka syntyi Seurakuntien Lapsityön Keskuksen, Poikien ja tyttöjen keskuksen ja Nuorten Keskuksen yhdistyessä vuoden 2017 alussa.

Lue laajempi juttu uudistuneesta Lastenkirkko.fi:stä
Kotimaa Prosta
.

Kuva: Lastenkirkko.fi

Lue myös:

Lastenkirkko.fi uudistui: ”On pystyttävä kilpailemaan nettipelien kanssa”

Edellinen artikkeliLastenkirkko.fi uudistui: ”On pystyttävä kilpailemaan nettipelien kanssa”
Seuraava artikkeliNaispappeutta mitätöinyt lestadiolaispappi: ”Papilla on oikeus etsiä vilpittömästi totuutta”

Ei näytettäviä viestejä