Vapaakirkon johtaja: Nykyinen lainsäädäntö ja rekisteröity parisuhde riittää

Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen lausuu Suomen Viikkolehden haastattelussa, että tasa-arvoisesta avioliittolaista puhuttaessa muokataan mielikuvia.

– Sanoilla ja ilmaisuilla luodaan mielikuvia ja näkemyksiä. Parhaimmillaan tai pahimmillaan niillä muokataan todellisuutta sanankäyttäjän haluamaan suuntaan. Kun puhumme ”tasa-arvoisesta” avioliittolaista, on vaikea ilmoittaa kannattavansa nykyistä, vallalla olevaa avioliittolakia. Sellainen tarkoittaisi joidenkin mielestä tasa-arvon vastustamista, Hannu Vuorinen toteaa.

Vapaakirkon viikko sitten syyskokouksessa muistutettiin kirkon pitävän avioliittoa miehen ja naisen välisenä.

– Kun kuitenkin kannatamme nykyisen avioliittolain säilyttämistä, emme ole tasa-arvoa vastaan. Lainsäädännöllä täytyy luoda puitteet, joissa voimme elää erilaisina ihmisinä toisiamme kunnioittaen ja yhteiskuntaamme rakentaen. Nykyinen lainsäädäntö, joka mahdollistaa esimerkiksi rekisteröidyssä parisuhteessa elämisen, antaa jo mahdollisuuden erilaisiin parisuhteisiin moniarvoisessa yhteiskunnassamme. Avioliiton haluamme edelleen määritellä miehen ja naisen välisenä, Vuorinen sanoo Suomen Viikkolehdessä.

Suomen Viikkolehti

Edellinen artikkeliKirkollisveroprosentit pysyvät pääosin ennallaan
Seuraava artikkeliLestadiolaisten tukisivu Facebookissa tasa-arvoiselle avioliittolaille yllättää

Ei näytettäviä viestejä