Valomerkki: Lähes puolet Helsingin kirkkovaltuutetuista antaa tukensa vihkimisille

Lähes puolet Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston jäsenistä ilmoittaa tukevansa pappeja, jotka ovat valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja. He myös kannustavat seurakuntia antamaan tilojaan kaikkien hääparien juhliin. Asiasta kertoo Valomerkki-sivusto.

Kannanoton allekirjoitti torstaina järjestetyssä kirkkovaltuuston kokouksessa ja sen jälkeen 42 helsinkiläistä valtuutettua. Määrä on 46 prosenttia valtuutetuista. Valomerkin mukaan kannanotto ei ollut kokouksen asialistalla, vaan spontaani vetoomus kirjoitettiin Paavalin seurakunnan esimerkin innoittamana.

Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti tiistaisessa kokouksessaan vedota piispainkokoukseen ja kirkolliskokoukseen samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen puolesta. Neuvosto ilmoitti myös, että Paavalin seurakunnan tilat ovat kaikkien niiden avioliiton solmivien käytössä, jotka pyytävät liitolleen siunausta ja haluavat viettää hääjuhlaansa seurakunnassa.

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto on Helsingin seurakuntien ylin päättävä elin. Siihen kuuluu 91 jäsentä, joista 76 oli paikalla torstain kokouksessa.

– Paavalin seurakunnan vetoomus kirkon ylimmille päättäjille herätti ajatuksen, että myös valtuutetut ylimmän päättävän elimen jäseninä voisivat ilmaista tukensa niille seurakunnille ja papeille, jotka ensi maaliskuun alussa päättävät kohdella kaikkia seurakunnan jäseniä yhdenvertaisesti, yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisa Raittila sanoo Valomerkissä.

Raittila on kannanoton allekirjoittaneiden joukossa.

Valomerkki kertoo, että asiasta keskustelivat ennen kokousta erityisesti Tulkaa kaikki -ryhmän valtuutetut. Kannanoton teksti kuuluu seuraavasti:

”Me allekirjoittaneet Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet haluamme ilmaista tukemme rakkaudelle ja yhdenvertaisuudelle avioliittolain muuttuessa ensi vuoden maaliskuussa. 1.3.2017 jälkeen ei ole juridisia esteitä samaa sukupuolta olevien parien vihkimiselle myös kirkollisesti. Kannustamme seurakuntaneuvostoja ja kirkkoherroja ilmaisemaan selkeästi, että seurakuntien tilat ovat tasapuolisesti kaikkien avioparien käytettävissä hääjuhliin. Iloitsemme niistä lukuisista papeista, jotka ovat valmiita vihkimään avioliittoon kaikki pariskunnat puolisoiden sukupuolesta riippumatta ja toivomme heidän esimiestensä tukevan heitä.”

Kuva: Cristian Medel. Helsinki Pride viime heinäkuussa.

Lue myös:

Paavalin seurakuntaneuvosto vetoaa kirkolliskokoukseen ja piispoihin samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä

Askola puhui synodaalissa avioliitosta, joukko pappeja kokoontui kirkon epäviralliseen homoiltaan

Edellinen artikkeliKolumbialaisen kalastajakylän asukkaiden ahdinko – ”Elämme jatkuvassa hengenvaarassa”
Seuraava artikkeliKolumni: Suu poikki!

Ei näytettäviä viestejä