Väitöskirja: El Salvadorin luterilainen kirkko teki 80-luvulla radikaalin päätöksen

Teologian tohtori Heli Aaltosen El Salvadorin naispappeja käsittelevä väitöskirja luovutettiin El Salvadorin luterilaisen kirkon piispa Medardo Gómezille ja naispapeille viime viikolla.

Åbo Akademissa marraskuussa 2013 hyväksytty väitöskirja Fe y Espernaxa. Women’s Road to Leadership and Ministry in the Lutheran Church of El Salvador 1952–2009 tarkastelee naisten kasvavaan vastuuseen ja aseman muutoksiin johtaneita ulkoisia ja sisäisiä tekijöitä.

El Salvadorin luterilainen kirkko avasi papin viran naisille vuonna 1986. Päätös oli poikkeuksellinen maassa, jossa latinalaisamerikkalainen machokulttuuri oli vahva ja enemmistö väestöstä kuului katoliseen kirkkoon. Luterilainen kirkko oli myös syntynyt teologisesti konservatiivisen missouri Synodin lähetystyön tuloksena.

Väitöstutkimus osoittaa, että yksittäiset henkilöt, vapautuksen teologia, feministi- ja naisliike, sisällissota sekä elämän teologia ovat vaikuttaneet merkittävästi naisten aseman kehitykseen ja roolien muutokseen El Salvadorin luterilaisessa kirkossa.

Väitöskirjan luovutustilaisuus pidettiin luterilaisen kirkon toimitiloissa San Salvadorissa 6.2.

Kuva: Minna Aaltonen. TT Heli Aaltosen väitöskirja luovutettiin El Salvadorissa siinä haastatelluille naispastoreille sekä piispa Gómezille.

Edellinen artikkeliKirsti Aalto palkittiin Virossa
Seuraava artikkeliRäsänen: On tärkeää säilyttää kansalaisten luottamus rahankeräyksiin

Ei näytettäviä viestejä