Uusi puhelinsovellus tarjoaa navigointiohjeita ja rukouksia Valamon ja Lintulan vaeltajille

Valamon ja Lintulan luostareiden ympäristössä Heinävedellä on avattu kolme pyhiinvaellusreittiä, joilla voi navigoida ilmaisen Vaeltajakartta-puhelinsovelluksen avulla. Navigointiavun lisäksi sovellus tarjoaa vaeltajille luettavaksi ja kuunneltavaksi rukoustekstejä.

Idean isä on tekniset sovellukset tuottaneen Careliaforest Consulting Oy:n toimitusjohtaja Raimo Asikainen. Reittisovellukset on tehty Valamolle talkootyönä.

Valamon luostarin munkit isä Mikael ja isä Nasari valitsivat sovelluksen tekstisisällöt. Rukousteksteissä kuvataan pyhiinvaeltajan sielunmaisemaa ja hiljentymistä.

Lintula–Valamo-vaellusreitti on 20 kilometrin pituinen ja Rukousmetsäreitti noin neljä kilometriä pitkä. Näillä reiteillä tekstejä voi lukea kännykän ruudulta. Kolmannella, reilun neljän kilometrin mittaisella Valamon rukousreitillä tekstit kuullaan sovelluksesta luettuina. Reitillä on kuusi kuuntelupaikkaa ja ääni aktivoituu vain niissä.

Tekstien lukija on iisalmelainen toimittaja Ilpo Rytkönen.

Raimo Asikaisen mukaan alueen reitit ovat olleet aiemmin huonosti merkittyjä.

– Nyt siellä voi navigoida metrin sijaintitarkkuudella ja samalla lukea ja kuunnella luostarin henkeen sopivia tekstejä, Asikainen sanoo.

Kuva Valamon luostarista: Emilia Karhu

Edellinen artikkeliSuomalainen osuuskunta alkaa markkinoida kirkon työntekijöiden vaatteita myös ulkomaille
Seuraava artikkeliPiispaehdokkaiden esittelyvideot julki hiippakunnan sivuilla – katso, mitä kolmikko kertoo itsestään

Ei näytettäviä viestejä