Uusi kirja auttaa ehkäisemään lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa

Kirkkohallitus on julkaissut artikkelikokoelman Väkivallalla et tahdo hallita – Puheenvuoroja lapsiin kohdistuvasta väkivallasta uskontonäkökulmasta.

Julkaisu sisältää asiantuntija-artikkeleita lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisystä ja se tarjoaa välineitä kirkoissa ja seurakunnissa tehtävään lapsi- ja perhetyöhön. Artikkeleiden tekijät ovat kasvatustyön asiantuntijoita eri kirkkokunnista.

Artikkelit käsittelevät muun muassa lasten ja väkivallan suhdetta teologian ja eri kristillisten perinteiden näkökulmasta. Kirjoitusten punainen lanka on lapsen edun huomioimisen tärkeys kristillisessä kasvatuksessa.

Kirkkojen ja seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset tapaavat vuosittain satojatuhansia lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään erilaisissa elämäntilanteissa.

Julkaisussa tuodaan esiin myös se, mikä ei ole väkivaltaa: Lapsella on oikeus uskontoon. Lapset tarvitsevat tietoa ja kokemuksia omasta uskonnostaan ja sitä kautta syntyvää uskontolukutaitoa.

Kirja on suunnattu erityisesti kirkoissa ja seurakunnissa lapsi- ja perhetyötä tekeville, opettajille sekä kirkollisilla ja kasvatusaloilla opiskeleville.

Julkaisu on osa vuodenvaihteessa päättyneen Kirkkojen maailmanneuvoston väkivallan vastaisen vuosikymmenen (2001–2010) työskentelyä.

Edellinen artikkeliRaimo Mäkelä Matti Väisäsestä: ”Ei hän ole mikään piispa”
Seuraava artikkeliJSN: ”Näin huijaat Eroa kirkosta -palvelua” jutussa ei moittimista

Ei näytettäviä viestejä