Uusi ekumeeninen lähetysasiakirja viittä vaille valmis

Kirkkojen_maailmanneuvosto

Lähetysasiakirjan työnimenä on ”Together Towards Life” (Yhdessä kohti elämää).

Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission kokouksessa Filippiinien Manilassa mukana ollut kirkon lähetyssihteeri Risto Jukko sanoo, että asiakirjaluonnos seuraa osin suomalaisesta keskustelusta ja kirkon lähetysstrategiasta tuttuja korostuksia.

– Asiakirjassa todetaan paikallisseurakunnan keskeisyys lähetyksen toteuttajana. Toinen tärkeä korostus on maahanmuuttajien merkitys kirkoille. Kolmantena teemana on kirkon ja lähetyksen välisen suhteen työstäminen, mihin kirkon lähetysstrategia tähtää ja on siitä ilmaus.

Jukko arvioi, että helluntailais-karismaattisen kristillisyyden vaikutus voidaan lukea asiakirjan korostuksessa Pyhän Hengen työstä, joka nähdään osana Jumalan lähetystä. Myös luominen ja luomakunta nähdään osana ja korostetaan kuuluvaksi Jumalan pelastussuunnitelmaan. Asiakirjaluonnos korostaa myös evankelioimisen merkitystä.

Lähetysasiakirjaa on valmisteltu vuodesta 2006 lähtien. Luonnos, jonka tekstiä toimitetaan Manilan kokousten kommenttien pohjalta, tulee KMN:n keskuskomitean käsittelyyn syksyllä ja kirkkojen keskusteltavaksi vuodenvaihteessa. Lopullisesti se on tarkoitus hyväksyä KMN:n yleiskokouksessa syksyllä 2013 Busanissa, Etelä-Koreassa.

Lue kokouksesta KMN:n sivulta