Uskonnon osaajat palkitaan

Suomen Uskonnonopettajain liitto ry palkitsee ylioppilaskirjoitusten uskonnon ainereaalissa parhaiten vastanneet abiturientit. Tänä lukuvuonna uskonnon reaalikokeessa yli 40 pistettä saavutti yhteensä yhdeksän oppilasta. Palkituille ylioppilaille jaetaan Opetushallituksessa kunniakirjat, stipendit ja kirjapalkinnot 30.5.

Kirkkohallituksen uskonnonopetuksesta vastaava työalasihteeri Tuula Vinko onnittelee palkittuja ylioppilaita ja muistuttaa, että uskontojen ymmärtäminen on nykypäivän yleissivistystä ja edellytys eri kulttuurien kanssakäymiselle globaalissa maailmassa.

– Uskonnot vaikuttavat ihmisen elämään merkittävällä tavalla. Siksi tieto uskonnosta kuuluu myös kouluun. Omaa uskontoa opiskelemalla syntyy halu ja valmiudet ymmärtää myös toisenlaisia maailmankatsomuksia, niin uskonnollisia kuin uskonnottomia, Vinko toteaa.

Palkinnon saajat ovat Anni Aho Vammalan lukiosta, Riki Kuivalainen Vantaan Martinlaakson lukiosta, Annika Laine Vammalan lukiosta, Anna Paaso Oulun lyseon lukiosta, Miriam Röpelinen Oulun lyseon lukiosta, Josi Seilonen Vihdin lukiosta, Annika Solehmainen Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta, Topias Tanskanen Tampereen yhteiskoulun lukiosta ja Mikke Tavast Pirkkalan yhteiskoulusta.

Edellinen artikkeliPiispat korostivat kirkon yhtenäisyyden merkitystä
Seuraava artikkeliTutkimus: Uskoontulon kokeneilla muita pienemmät aivot

Ei näytettäviä viestejä