Ulkomaanavun Changemaker puuttuu Suomen asekauppaan

RauhantekijKUA

Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkoston Changemaker on aloittanut asevientiin keskittyvän Rauhantekijä -kampanjan. Changemaker katsoo Suomen tukevan sotarikoksia aseviennillään.

Kampanjallaan verkosto kiinnittää huomiota Suomen toimintaan kahdella rintamalla, kansainvälisenä rauhanvälittäjämaana ja samalla kansainvälisenä asekauppiaana.

Suomi vie aseita ja puolustustarvikkeita maihin, joissa on käynnissä sota tai konflikti. Changemaker katsoo Suomen tukevan aseviennillään sotarikoksia muun muassa Saudi-Arabiassa ja Israelissa.

Changemaker vaatii, että Suomi lopettaa aseiden ja puolustustarvikkeiden viennin maihin, joissa on sota tai konflikti, ihmisoikeusrikkomuksia, korkeat väkivaltatilastot tai puutteellinen demokratia.  Sen mukaan Suomen pitää tarkastaa kohdaltaan Euroopan unionin ja Yhdistyneiden kansakuntien asettamia asekaupan rajoituksia erityisesti tilanteessa, jossa Suomi pyrkii YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi.

Changemaker on nuorten vaikuttamisverkosto, jonka keskeisiä teemoja ovat rauha, velka ja ympäristö. Verkosto toimii Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä.

Kampanjan nettisivut

Edellinen artikkeliRaiskatun Maijan tarina on kuvaus ”yhteisöllisestä uhrista”
Seuraava artikkeliKirkon viittomakieliset sivut julkistettu

Ei näytettäviä viestejä