Ukrainan sota oli esillä Kirkko­päivillä monin tavoin – entinen Moskovan-suurlähettiläs kertoi kolmi­kymppisenä tuntemastaan patriarkka Kirillistä

Venäjän ortodoksisen kirkon kanssa käydyt oppikeskustelut olivat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon väline päästä yhteyksiin Viron kirkon ja inkeriläisten kanssa. Näin totesi Kirkkopäivillä entinen Suomen Moskovan-suurlähettiläs René Nyberg. Nyberg taustoitti ja analysoi piispa Seppo Häkkisen haastattelemana Venäjän ortodoksisen kirkon tilannetta. Venäjäntaitoinen Nyberg oli pitkän diplomaattiuransa aikana erilaisissa tehtävissä Neuvostoliitossa vuodesta 1971 lähtien ja suurlähettiläänä Moskovassa vuosina 2000–2004….

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliEero Huovinen Kirkko­päivien nojatuoli­haastattelussa: ”Pulputtavat papit on vaikea laji”
Seuraava artikkeliKolumni: Evankelioinnilla on varsin vähän tekemistä kirkko­keskeisten tulos­mittarien tai egoistisen yksilö­hurskauden kanssa

Ei näytettäviä viestejä