Tutkimuskeskus: USA:n muslimeista niukka enemmistö puoltaa sateenkaariliittoja

Yhdysvaltalaisten tuki samaa sukupuolta olevien maalliselle vihkimiselle on kasvanut, kertoo yhdysvaltalainen tutkimuskeskus Public Religion Research Institute selvityksessään.

Monet uskonnolliset ryhmät valtaosin kannattavat samaa sukupuolta olevien vihkimisiä. 80 prosenttia buddhalaisista, 78 prosenttia uskonnollisesti sitoutumattomista, 75 prosenttia hinduista ja noin kaksi kolmannesta valkoisista ja latinalaisamerikkalaisista katolilaisista kannatti selvityksessä sateenkaariliittoja. Samaa sukupuolta olevien vihkimisen kannalla oli myös kaksi kolmasosaa valkoisista valtavirran protestanteista ja ortodokseista.

Niukka enemmistö eli 51 prosenttia yhdysvaltalaisista muslimeista suhtautui myötämielisesti sateenkaariliittoihin. Valkoisista evankelikaaleista samaa sukupuolta olevien vihkimiseen suhtautui myönteisesti kolmasosa, mormoneista 40 prosenttia ja Jehovan todistajista 13 prosenttia.

Yhdysvaltojen korkein oikeus päätti kolme vuotta sitten sukupuolineutraalien avioliittojen laillistamisesta koko maassa. Avioliittolainsäädäntö kuuluu maassa osavaltiolle, ja kolme osavaltiota oli laillistanut samaa sukupuolta olevien avioliitot jo vuonna 2012.

Kuva: Kathy Belge / Freeimages

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliAKI-liittojen kyselytutkimus: Kanttorit voivat pahoin, ja naisten johtajuus saa tukea vain naisilta
Seuraava artikkeliUskontososiologi José Casanova kävi Suomessa kertomassa, miksi Eurooppa on ainoa maailmankolkka, joka ei usko

Ei näytettäviä viestejä