Tutkimus: Naispappeuden vastustus ei ole katoamassa

Viime vuonna aloittaneista teologian opiskelijoista joka kymmenes ilmoittaa vastustavansa naispappeutta. Asia selviää Kirkon tutkimuskeskuksen tutkijan Kati Niemelän tekemästä kyselystä. Miesopiskelijoista naispappeutta vastustaa Niemelän mukaan joka viides. Heistä puolet ei haluaisi tehdä yhteistyötä naispapin kanssa.

Opintonsa jo aloittaneiden lisäksi kyselyyn vastasi myös teologiseen tiedekuntaa pyrkiviä henkilöitä. Miespyrkijät pitivät naisia useammin tärkeänä evankeliumin julistamista. Naisilla korostui halu auttaa toisia ihmisiä ja tehdä tieteellistä tutkimusta.

Niemelä selvitti myös mies- ja naisteologien työtehtäviin sijoittumista.  Miesten yleisin työtehtävä on kirkkoherra, jona toimi joka viides työelämässä oleva miesteologi. Naisten yleisin tehtävä oli seurakuntapastori, jona toimi lähes joka neljäs naisteologi. Kappalaisen virassa oli naisia ja miehiä lähes yhtä usein.

Tilastojen mukaan joka toinen teologi sijoittuu seurakuntatyöhön. Opettajana työskentelee teologeista joka kuudes samoin kuin kirkollisissa erityistehtävissä.

Lue Kati Niemelän artikkeli Teologia.fi-sivuilta  täältä.

Edellinen artikkeliMcGrath Kotimaassa: Uusateismi on älyllisesti kepeää
Seuraava artikkeliSeurakunta ei halua olla ylin kulttuurikriitikko viimeisellä rajalla

Ei näytettäviä viestejä