”Turvaan kaikessa Jumalan johdatukseen”

Kuka olet? Millaisessa luottamustehtävässä palvelet?

Olen Helena Inkeri Harju Tampereelta. Palvelen Tampereen Ev.lut. seurakuntayhtymässä, Hervannan seurakunnan seurakuntaneuvostossa ja seurakunnan Palvelutyön johtokunnassa.

Miksi lähdit seurakunnan luottamushenkilöksi? Mihin haluat vaikuttaa?

Minua pyydettiin ehdokkaaksi. Mietin paljon ja rukoilin, että saisin vakuuden Jumalalta. Päätin lähteä mukaan ja ajattelin, että en tule valituksi jos se ei ole Jumalan tahto.

Haluan vaikuttaa seurakunnan asioihin lähinnä hengellisellä alueella. Toivon, että jokainen ihminen vauvasta vaariin saisi kokea turvaa, iloa ja huolenpitoa seurakunnassa – Jumalan sylissä. Ja kun aika on, pääsisivät Taivaan kotiin Jeesuksen lunastustyön tähden. Käytännössä tämä toteutuu, kun olen ihminen ihmiselle. Keskustelen seurakuntalaisten kanssa siellä missä tapaan heitä, usein messun jälkeen kirkonmäellä kahvikupin ääressä.

Kuinka kauan olet palvellut seurakunnan luottamustehtävissä?

Palvelen Seurakuntaneuvostossa toista kautta eli pian tulee täyteen kahdeksan vuotta!

Millaiset ominaisuudet ovat luottamushenkilölle tärkeitä? Kenelle tehtävä sopii?

Luottamushenkilöllä pitäisi olla kiinnostusta Raamatun sanaa, ihmistä sekä kirkon ja seurakunnan asioita kohtaan. Tehtävä sopii rehelliselle ihmiselle, jolla on laupias, armahtavainen mieli ja arviointikykyä seurakuntaelämän suhteen. Luottamushenkilön on hyvä olla keskusteleva, asioita jakava ihminen, ei niinkään sooloileva.

Mitä ajattelet uskonnon ja politiikan yhdistämisestä?

Se ei aina ole hyväksi. Poliittisten puolueiden edustajat toivovat kirkolta silloin tällöin asioita, jotka kuuluvat kuntasektorille. Toisaalta, Jeesuksen opetuslapsetkin olivat luonteiltaan ja taustoiltaan kovin erilaisia.

Mikä on ollut sinulle vaikein tehtävä tai päätös luottamushenkilönä? Entä mieluisin?

Koen vaikeimmaksi kokoukset, joissa käsitellään ja suunnitellaan talousarviota. Mieluisia ja helppoja päätöksiä on paljon, kuten esimerkiksi viranhaltijoiden ja työntekijöiden valitseminen seurakuntaamme. Sain olla valitsemassa piispaammekin.

Mitä kirkon jäsenyys sinulle merkitsee?

Minut on kastettu ja jo silloin annettu Kristuksen omaksi ja kirkon jäseneksi. Olen saanut kasvaa koko elämäni siinä yhteydessä lapsuudenkodista saakka. Pyhäkoulun haluan mainita. Tämä kaikki on Jumalan suurta armoa ja rakkautta. Kiitän! Toiseksi kirkon jäsenyys merkitsee minulle koko elämää. En voisi ajatella elämääni ilman kirkon jäsenyyttä.

Oletko mukana jossain seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa? Missä?

Olen monissa vapaaehtoistehtävissä mukana. Toimin muun muassa kahviemäntänä sekä avustajana vanhainkotikäynneillä. Lisäksi pidän satunnaisesti pieniä, keskustelevia, laulavia päivähartauksia, avustan Herran pyhällä ehtoollisella messuissa ja Alfa-kursseillakin toimin eri tehtävissä. Koen tärkeäksi vapaaehtoistyöksi myös esirukouksen kirkon ihmisten puolesta. En kuitenkaan halua rynnätä seurakunnan tehtäviin omien tarkoitusperieni mukaan, vaan haluan olla hienotunteisesti kuulolla. Jumala johdattaa myös vapaaehtoistyöhön, kun pyydän johdatusta Häneltä.

Edellinen artikkeliMinä olen hyvä! -viikko alkaa tänään
Seuraava artikkeliRadio Dei tenttaa eurovaaliehdokkaat

Ei näytettäviä viestejä