Turun Hääyö-tapahtumassa myös parisuhderukouksia

sormukset_vihrpohja205Toni Pätsin mukaan kaikki ennen iltayhdeksää ilmoittautuvat otetaan vastaan.

Hääyötä varten seurakunta rakentaa kaksi katosta Henrikinkirkon viereiseen Tähkäpuistoon. Pareilta kaivataan todistus joko avioliiton esteiden tutkinnasta, avioliiton solmimisesta maistraatissa tai rekisteröidystä parisuhteesta. Myös kauempaa saapuvat parit ovat tervetulleita. Jokaiselle parille on varattu aikaa keskusteluun seurakunnan papin kanssa, ja toimituksen tai rukoushetken jälkeen on mahdollisuus juhlistaa tilaisuutta vielä kakulla ja lasillisella kuohuviiniä.

Hääyö-tapahtuma järjestetään Henrikinseurakunnassa nyt toista kertaa. Tänä vuonna tapahtumassa rukoillaan ensimmäistä kertaa myös parisuhteensa rekisteröineiden kanssa. Avoimuus seksuaalivähemmistöjä kohtaan on Pätsin mukaan osa Henrikinseurakunnan linjaa. Esimerkiksi sateenkaarimessut kuuluvat seurakunnan jumalanpalveluselämään.

Pätsin mukaan kukaan papeista ei ole kieltäytynyt rukoushetkistä, ja kyse on yhteisestä työnäystä: Henrikinseurakunta haluaa olla helposti lähestyttävä ja ihmisten keskellä. Mahdolliseen kielteiseen palautteeseen Pätsi suhtautuu tyynesti.

– Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Jos aina joutuu miettimään, mitä muut sanovat, miten silloin voi tehdä yhtään mitään? Pätsi kysyy.

Hääyö-tapahtumassa parasta antia on hänen mukaansa se, että kun suuret valmistelut ja esimerkiksi musiikin valinta jäävät pois, voivat parit saapua keskeisimmän asian ääreen, Jumalan kasvojen eteen vaivatta ja intiimisti. Viime vuonna hän vihki yhden parin vielä puoliltaöin, loppukesän lämpimässä hiljaisuudessa kynttilänvalojen loisteessa.

– On tärkeää, että ihmiset tässä kovassa maailmassa voivat kohdata rakastavan ja hyväksyvän Jumalan. Tämä on meidän seurakuntamme ”henrikkiläinen tie”, Pätsi toteaa.

Edellinen artikkeliHattulan Lato-Maria haastaa teologit
Seuraava artikkeliVapaa-ajattelijat: Kirkkoon kuulumattomien syrjintä puolustusvoimissa lopetettava

Ei näytettäviä viestejä