Tuomiorovasti puukotuksesta: ”Tämä järkyttää tätä seutua”

Neljää henkilöä on puukotettu Oulun seudun ammattiopistossa Myllytullissa. Paikka on Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan alueella, lähellä erilaisia seurakuntien tiloja. Seurakuntien työntekijät auttavat parhaillaan apua tarvitsevia.

Puukotuksesta kertoo sanomalehti
Kaleva
. Neljän puukotetun vammat ovat vakavia. Kolme puukotetuista on nuoria naisia, yksi oppilaitoksen työntekijä. Teoista on otettu kiinni 16-vuotias koulussa opiskeleva nuori mies. Hän on Kalevan tietojen mukaan myöntänyt teon.

Kotimaa24:n tietojen mukaan hätääntyneitä koulun opiskelijoita on tullut myös nykyiseen Kirkon palvelukeskuksen taloon, entiseen seurakuntayhtymän taloon, jonka lähellä on myös seurakuntien tiloja. Muun muassa seurakuntien papit ovat rauhoitelleet ja tarjonneet neuvoja hätääntyneille. Myllytulli sijaitsee Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan alueella lähellä Tuomiokirkkoa.

– Tilanne on päällä koulussa. Opettajille ja henkilökunnalle on järjestetty henkilökunnan tilaisuus, jossa tapahtunutta on käyty läpi. Paikalla oli seurakunnan työntekijöitä, terveydenhuollon henkilöstöä ja poliisin edustajia, tuomiorovasti Matti Pikkarainen kertoo Kotimaa24:lle.

– Meidän ihmisten kriisiosaaminen on käytössä niin paljon kuin tarvitaan, Pikkarainen vakuuttaa Oulun seurakuntien puolesta.

Hän kertoo myös, että Oulun tuomiokirkossa järjestetään tänään rukoushetki kello 19 (lisää tietoa alla).

– Onhan tämä monella tapaa järkyttävä ja pysäyttävä tilanne, että miten meillä ei tässä yhteisössä osata kohdata toisiamme muutoin kuin niin, että se kärjistyy tällaisiksi kriiseiksi. Mutta kun ei tiedä taustaa, mitä inhimillinen tragedia on taustalla, tätä ei pysty hahmottamaan, Pikkarainen huokaa.

– Kun ikkunasta on katsonut nuoria, he ovat olleet hyvin apaattisen ja hätääntyneen näköisiä. Kyllähän tämä pysäyttää ja järkyttää tätä seutua.

Oulun tuomiokirkossa rukoushetki tänään torstaina kello 19

Tänään torstaina 10.10. Oulun tuomiokirkossa järjestetään klo 19 rukoushetkiMyllytullin ammattiopistossa tapahtuneen puukotustapauksen vuoksi. Rukoushetkeä on mukana toimittamassa oppilaitospastori Katariina Pitkänen.

Rukoushetken jälkeen voi kirkkoon jäädä hiljentymään tai keskustelemaan seurakunnan työntekijän kanssa.

Myös tällä hetkellä käynnissä olevilla nuorten Eteenpäin-messuilla on mukana seurakunnan työntekijöitä, joiden kanssa voi halutessaan keskustella tapahtuneesta.

Palveleva puhelin päivystää klo 18-01 tänään torstaina ja pe-la kello 18-03. Puhelinnumero on

01019-0071. Puhelusta menee normaali puhelinmaksu.

Oulun tuomiokirkon rukoushetki lähetetään suorana lähetyksenä osoitteessa
www.virtuaalikirkko.fi. Virtuaalikirkon chat on avoinna keskustelua varten.

Edellinen artikkeliKirkkoherrasta vuoden Matti
Seuraava artikkeliRuotsin yksi johtavista teologeista erosi kirkosta

Ei näytettäviä viestejä