Toisen asteen opiskelijat ovat muita nuoria uskonnollisempia

Viime vuoden nuorisobarometrin mukaan ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret ovat muita nuoria uskonnollisimpia.

Barometrin kyselyyn vastanneista ammattikoululaisista 26 prosenttia pitää itseään uskonnollisena. Heistä 13 prosenttia on erittäin uskonnollisia. Lukiolaisista uskonnollisena itseään pitää niin ikään 26 prosenttia, ja 8 prosenttia sanoo olevansa erittäin uskonnollisia. Yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoista alle viidennes pitää itseään uskonnollisena.

Turun yliopistopapin Mia Pusan mukaan nuoren elämä muuttuu paljon, kun hän siirtyy opinnoissaan toiselta asteelta kolmannelle.

– Nuorilla on edessään muutto omaan kotiin sekä työelämän ja opiskelun mukanaan tuomat muutokset. Siinä vaiheessa uskonto ei ole ehkä niin pinnalla, Pusa pohtii.

Atte Airaksinen on toiminut Turun ammatillisten oppilaitosten pappina kohta 11 vuotta. Hän kertoo, että moni ammattikoululainen on aktiivinen seurakunnan nuortentoiminnassa.

– Toisen asteen opiskelijoilla omasta rippileiristä on kulunut vasta vähän aikaa ja kontaktit kotiseurakuntaan ovat edelleen vahvat. Turussa on myös paljon muiden uskontokuntien edustajia, jotka kannustavat kristittyjä nuoria miettimään omaa uskonnollisuuttaan, Airaksinen kertoo.

Barometrin mukaan kaikkein vähiten uskonnollisia ovat sellaiset nuoret, joilla ei ole tutkintoa eivätkä he opiskele. Heistä vain joka kymmenes piti itseään uskonnollisena.

Suur-Helsingin seurakunnan toimintaan osallistuu paljon nuoria. Kuva: Jani Laukkanen

Edellinen artikkeliDiakonissalaitos mukana suunnittelemassa moskeijaa
Seuraava artikkeliSantiago de Compostelan pyhiinvaellusreitillä katoamistapaus

Ei näytettäviä viestejä