Tehdäänkö Vantaalla Pappilan Parasta siideriä tai olutta? – Toistaiseksi vain omenamehua

Vantaan seurakunnat on saanut itselleen Pappilan Parasta -tavaramerkin omenamehulle. Tavaramerkin idea on lähtöisin Tikkurilan seurakunnasta, jonka alueella on Vantaan Pyhän Laurin kirkon vanha pappila. Pappilan Parasta -omenamehu on tehty pappilan puutarhan omenapuista.

Idea Pappilan Parasta -omenamehuun syntyi, kun edellisen syksyn omenasato oli runsas eikä sen haluttu menevän hukkaan. Talviomenista tehdyn mehun aromia on kuvailtu ”raikkaaksi ja kirpsakaksi”, Vantaan seurakunnat luonnehtii tiedotteessaan.

Myös Hääyö-tapahtumalla on tavaramerkki

Tavaramerkki tarkoittaa, että vain Vantaan seurakunnat voi lanseerata tuotteita, joista käytetään nimeä Pappilan Parasta. Tavaramerkkiä haki Tikkurilan seurakunta, ja sen myönsi patentti- ja rekisterihallitus. Tavaramerkki on voimassa huhtikuuhun 2027 asti.

– Tarve ja idea nousivat nimenomaan pappilan puutarhan omenamehusta. Emme ole siis lanseeraamassa tuotesarjaa. Samalle tavaramerkille voi hakea useita tuoteluokkia, joten siksi mukana on mahdollisuus tehdä muitakin tuotteita, kertoo Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast tiedotteessa.

Jos Pappilan Parasta -tavaramerkillä tehtäisiin myös olutta tai siideriä, kuten tavaramerkki periaatteessa sallii, se ei Silvastin mielestä olisi seurakunnalle ongelma. Aiemmin on suunnitelmissa ollut myös Pyhän Laurin kirkon nimikko-olut.

– Alkoholi on maailmanhistorian aikana aiheuttanut määrättömän suurta kärsimystä, sitä emme tietenkään halua tukea. Jos tuottaisimme omalla merkillä esimerkiksi olutta, voisimme toivottavasti olla normalisoimassa suhtautumista alkoholiin. Toivoisin, että häviäisi käsitys siitä, että alkoholia voi nauttia ainoastaan epäterveesti.

Tikkurilan seurakunta on aiemmin rekisteröinyt itselleen Hääyö-tavaramerkin. Hääyö on jokavuotinen matalan kynnyksen häätapahtuma Pyhän Laurin kirkossa.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Antero Harju

Edellinen artikkeliKysely: Yli puolet Oulun seudun papeista haluaa säilyttää kirkon nykyisen avioliittokäsityksen
Seuraava artikkeliEspoon hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä