Teatteriesitys käsittelee uskovaisten naisten miehenkaipuuta

Teatteri_Suhe205Tytti Rintanen.

Täällä asuu kolme plus yksi on Tytti Rintasen kirjoittama ja ohjaama esitys. Lisäksi hän esittää yhtä kolmesta pääroolista.

–  Esityksessä rikotaan tietyn seurakuntayhteisön tabu puhumalla siitä, että nainen haluaa vauvan ja jopa seksiä. Kaikki tietävät tämän, mutta nyt se sanotaan ääneen. Kyllä uskovaiset voivat puhua seksistä, ei siitä synny lapsia.

Rintanen vaikuttaa Suur-Helsingin seurakunnassa, joka on yhteiskristillinen yhdistysmuotoinen seurakunta, joka kokoaa runsaasti nuoria aikuisia tilaisuuksiinsa. He myös ovat näytelmän kohderyhmä ja täyttävät katsomon.

–  Moni uskovainen nuori nainen kärsii siitä, että kukaan ei pyydä treffeille. Täällä seurakunnassa ja muissakin seurakunnissa on paljon sinkkunaisia, joilla on kipua siitä, että eivät löydä puolisoa.

Tytti Rintanen ei halua näytelmällään suoraan hyökätä perinteistä kristillistä mies-vaimo-mallia vastaan, sillä se toimii monen kohdalla.

–  Mutta kun kaikki naiset eivät ole samanlaisia eivätkä miehetkään. Miksi meitä ahdetaan samanlaisiin lokeroihin?

Rintasen mukaan kyse ei ole evankelioivasta esityksestä.

–  Näytelmä tuo varmasti ei-uskovaiselle katsojalle esiin uusia puolia uskovaisista ja siitä, kuinka Jumala heidän elämässään vaikuttaa.

Suhe Teatterin näytelmällä on tänään viimeinen esitys. Ensi vuodeksi on suunnitteilla lisäesityksiä.

Lue Täällä asuu kolme plus yksi -näytelmän arvostelu

Katso esittelyvideo

Kuvassa Tytti Rintanen. Kuva: Teo Keipi

Edellinen artikkeliSeurakunta tyytyy oikeuden päätökseen
Seuraava artikkeliPerusopetusjohtaja: Koulurauha ostettiin vastoin perusopetuksen ideaa

Ei näytettäviä viestejä