Tasavallan presidentti ja neljä piispaa mukana keskusteluissa Turun Kirjamessuilla

Turun Kirjamessut toteutuvat pitkän koronatauon jälkeen 1.–3.10. Turun Messukeskuksessa. Poikkitaiteellisena teemana on tällä kertaa musiikki ja auditiivinen kulttuuri. Ajankohtaisteemoina ovat tiedon murros ja hyvinvoinnin taito. Kirjamessujen ohjelmaan voi tutustua täällä.

Turun ja Kaarinan seurakunnat ovat mukana järjestämässä messuohjelmaa. Kirjamessuilla pääseekin kuuntelemaan peräti neljää piispaa.

Lauantain kohokohtana on tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja arkkipiispa Tapio Luoman kohtaaminen. He keskustelevat yhteiskunnasta toivon, turvallisuuden ja yhteisvastuun näkökulmista.

Perjantaina toisensa tapaavat ensimmäisestä naispuolisesta piispasta fiktiivisen romaanin kirjoittanut kirjailija Risto Oikarinen ja aito ensimmäinen naispuolinen piispa emerita Irja Askola. Keskustelua johdattelee arkkipiispan erityisavustaja Petri Merenlahti.

Lauantaina taas piispa Mari Leppänen ja kirjailija Joel Haahtela paneutuvat hyvinvoinnin taitoon ja keskustelevat toimittaja Anna-Stina Nykäsen johdolla sielusta, vapaudesta ja läsnäolosta.

Sunnuntaina arkkipiispa emeritus John Vikström on haastateltavana puhe- ja kirjoituskokoelmastaan Uskon lähteillä ja rakkauden teillä. Emerituksen pohdintoja 2000-luvun haasteista.

Myös pyhiinvaellus on esillä Turun Kirjamessuilla. B-hallista löytyy pyhiinvaelluspiste, josta saa tietoa erilaisista pyhiinvaelluksista ja jossa pääsee tutustumaan virtuaalipyhiinvaellukseen. Pisteellä järjestetään pyhiinvaellusklinikoita, joissa kokeneet pyhiinvaeltajat jakavat omia kokemuksiaan pyhiinvaelluksilta ja antavat vaellus- ja reittivinkkejä.

Sunnuntai-iltapäivänä toimittaja, kirjailija Ella Kanninen, kirjailija Juha Hurme ja pyhiinvaellushankkeen projektipäällikkö Annastiina Papinaho pohtivat, miten pyhiinvaellukset ovat alkaneet yhä enemmän kiinnostaa ja mitä eri tapoja on pyhiinvaeltaa.

Oikaisu 1.10. kello 17.40. Korjattu otsikkoon ja uutiseen, että Kirjamessujen keskusteluihin osallistuu kolmen sijaan neljä piispaa. Mukana ohjelmassa on myös emeritusarkkipiispa John Vikström.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispa Simo Peura: Uskon, että luterilaisten ja katolilaisten ehtoollis­yhteys toteutuu
Seuraava artikkeliKansainvälisesti tarkastellen Suomessa on yhä kaksi valtiokirkkoa, professori Matti Kotiranta sanoo

Ei näytettäviä viestejä