Tällä viikolla ilmestyy uudistunut Kotimaa-lehti

Tämän viikon torstaina ilmestyy uudistunut Kotimaa-lehti. Uudistustyön lähtökohtana on ollut laaja lukijatutkimus.

– Uudistuksen myötä Kotimaa asemoituu entistä selkeämmin seurakuntia ja kirkkoa käsitteleväksi erikoislehdeksi. Kirkko on Kotimaan maakunta, johon kuuluu lähes neljä miljoonaa jäsentä. Yhteiskunta ja kulttuuri ovat jatkossakin keskeisiä sisältöaiheita, sillä kirkko ei elä umpiossa ympäristöstään, sanoo päätoimittaja Mari Teinilä.

Uudistuksen myötä Kotimaan sivukoko hieman pienentyy ”leikatuksi tabloidiksi” mutta sivumäärä kasvaa. Teinilän mukaan muutosta perustelee se, että nykyisin valtaosa päivälehdistä ilmestyy perinteisessä tabloid-koossa.

– Leikattu tabloid tukee paremmin viikkolehden sisältöjä.

Myös lehden sisällöllisiä painotuksia on hienosäädetty lukijatutkimuksen perusteella. Kotimaa painottuu sisällöllisesti aiempaa enemmän yhteisölliseen suuntaan ja palvelee seurakuntien ja kirkon erikoislehtenä. Samaan aikaan toinen Kotimaa Oy:n kustantamista lehdistä, Askel, keskittyy entistä selkeämmin yksilöön ja henkilökohtaiseen uskonelämään.

– Kaksi lehteä, kaksi erilaista lähestymistapaa uskoon ja kaksi pääosin erilaista lukijakuntaa, Mari Teinilä linjaa.

Ensimmäisessä uudistuneessa Kotimaassa listataan muun muassa kirkon itsenäisyyden ajan sata vaikuttajaa ja tutkaillaan Lapuan henkistä ja hengellistä maisemaa. Lehdessä on myös arkkipiispan perinteinen vuosihaastattelu, jossa Kari Mäkinen arvioi kulunutta vuotta.

Kuva: Jukka Granström. Sivuja uudistuneesta Kotimaasta.

Edellinen artikkeliLapsiArkki tukee yhden vanhemman perheitä – turvaverkot ja jaksaminen ovat parantuneet
Seuraava artikkeliHelsingin hiippakuntaan ohjeet seksuaalisen häirinnän tunnistamiseen, Porvoossa on jo vastaavat

Ei näytettäviä viestejä