Suomessa vuonna 1982 vieraillut evankelista Luis Palau on kuollut

Kansainvälisesti tunnettu evankelista Luis Palau, 86, on kuollut. Hän kuoli viime torstaina aamulla sairastettuaan kolme vuotta keuhkosyöpää. Asiasta kertoi muun muassa Christianity Today -lehti.

Argentiinalaissyntyinen Palau oli Billy Grahamin ohella kansainvälisesti tunnetuin herätyskristillinen evankelista ja kristinuskon puolustaja. 65 vuotta kestäneen uransa aikana hän vieraili puhujana 80 maassa, vuonna 1982 myös Suomessa.

Palau syntyi vuonna 1934 Ingeniero Maschwitzin pikkukaupungissa lähellä Buenos Airesia. Hän alkoi julistaa evankeliumia kaduilla teini-ikäisenä. 19-vuotiaana Palau ryhtyi juontamaan omaa radio-ohjelmaa. Nuorena Palau toimi Billy Grahamin tulkkina, ja tämä puolestaan auttoi häntä perustamaan oman evankelioimistyötä tukevan organisaation Luis Palau Associationin vuonna 1978. Pääosan elämästään Palau asui Yhdysvalloissa.

Luis Palau oli seitsenlapsisen perheen ainoa poika. Hänen isänsä perhe oli muuttanut Argentiinaan Espanjasta, ja hänen äitinsä oli taustaltaan skotlantilais-ranskalainen. Perhe oli kaksikielinen, kotona puhuttiin espanjaa ja englantia.

Palau kuoli kotonaan perheensä ympäröimänä.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKaksi jäsentä erosi Helsingin Vuosaaren seurakunta­neuvostosta – syynä turhautuminen huonoksi koettuun hallintoon
Seuraava artikkeliKirkon mediasäätiön palkinto Suvi Westille elokuvasta, joka kuvaa Suomen valtion saamelais­politiikkaa

Ei näytettäviä viestejä