Suomen käsityön museon kokosi näyttelyn hyväntekeväisyyskäsitöistä

Suomen käsityön museo nostaa jouluaikana esille käsityötä hyväntekeväisyyden tekemisen tapana. Näyttelyyn pääsee tutustumaan netissä ja ikkunanäyttelyyn Jyväskylässä.

Jyväskylässä sijaitsevan museon ikkunaan Näytönpaikkaan on koottu Lämmöllä -näyttely käsitöistä, joita erilaiset järjestöt, yhdistykset ja porukat ovat valmistaneet ja lahjoittaneet koti- ja ulkomaisiin avustuskohteisiin. Moni työ on peräisin seurakunnallisilta toimijoilta.

Osallistujia näyttelyyn etsittiin netin kautta. Mukaan ilmoittautui 24 ryhmää eri puolilta Suomea.

Näyttelyyn tuli muun muassa villasukkia, neulottuja Äiti-Teresa peittoja, Unicef-nukkeja, unikavereita, sytomyssyjä syöpäsairaille, tilkkupeittoja keskosille, vauvanlapasia vastasyntyneille, neulenuttuja etiopialaisille vauvoille sekä pieniä koristehattuja, joita Mummonkammarin hattumummot ovat tehneet 20 vuoden aikana noin 33 500 kappaletta. Niistä saatu tuotto on tähän mennessä ollut 67 603 euroa.

Lämmöllä-näyttely on yksi Euroopan vapaaehtoistoiminnan juhlavuoden 2011 tapahtumista.

Piipahda näyttelyssä

(Etusivun kuvassa Säynätsalon alueseurakunnan ja Muuratsalon koulun neljäsluokkalaisten yhteistyönä valmistamat puput valmiina lähdössä Nepaliin, Kuva: Terhi Takkinen)