Suomeen ei turvapaikanhakijaa Pohjois-Koreasta

Suomeen ei ole tullut kesäkuussa turvapaikanhakijaa Pohjois-Koreasta. Maahanmuuttovirasto laski tuoreet turvapaikkatilastot Kotimaa24:n pyynnöstä.

Eteläkorealainen uutistoimisto
Yonhap
kertoi 2.7., että pohjoiskorealainen biokemiallisten aseiden asiantuntija on loikannut Suomeen. Asia voi yhä pitää paikkaansa, mutta ainakaan kesäkuun aikana Suomessa ei ole tilastoitu yhtään turvapaikanhakijaa Pohjois-Koreasta. Maahanmuuttovirastosta vahvistetaan myös, että sama koskee heinäkuun ensimmäistä viikkoa.

Kotimaa24 pyysi Maahanmuuttovirastolta tuoreita tilastoja turvapaikanhakijoista. Ne eivät olleet päivittyneet viraston nettisivuille, koska tilastointijärjestelmässä on tekninen vika. Virasto kuitenkin laski pyydettäessä tiedot ja ne on juuri laitettu nettisivuille.

Maahanmuuttovirastosta korostetaan, että se välittää vain tilastot, muttei ota kantaa tai anna tietoa yksittäisistä turvapaikanhakutapauksista.

Etelä-Koreasta eli Korean tasavallasta turvapaikanhakijoita on kesäkuussa neljä. He ovat tänä vuonna ainoat eteläkorealaiset turvapaikanhakijat.

Jos turvapaikanhakijalla ei ole passia tai matkustusasiakirjaa, kansalaisuudeksi kirjataan hänen itse ilmoittamansa kansalaisuus.

Eniten turvapaikanhakijoita on kesäkuussa Irakista, peräti 260. Ylipäänsä turvapaikanhakijoissa on ennätyksellinen piikki. Heitä on ollut kesäkuussa peräti 770, kun alkuvuonna turvapaikanhakijoita on ollut vain reilut 300 kuukausittain.

Edellinen artikkeliUSA:n protestantit kannattavat uutta avioliittolakia
Seuraava artikkeliPaavi vaatii uutta talousjärjestystä

Ei näytettäviä viestejä