Suomalainen delegaatio kohtasi sydämellisen paavin – "Ei pidä väsyä rakastamaan", Franciscus sanoi

Vatikaanin oma verkkolehti Vatican News huomioi suomalaisen delegaation vierailun. Kuva: Kuvakaappaus verkkosivustolta

Suomalainen ekumeeninen delegaatio tapasi paavi Franciscuksen aiemmista tiedoista poiketen jo torstaina 19.1.

Espoon piispa Kaisamari Hintikka lahjoitti paaville Itämeressä hioutuneen kiven sekä kartalle merkityn symbolisen palan Itämerta.

– On merkityksellistä, että jo melkein 40:ttä kertaa suomalainen, ekumeeninen delegaatio vierailee paavin luona. Tämä on ainutlaatuista maailmassa, Hintikka kommentoi tapaamista Kotimaalle.

– Lyhyt keskustelu paavin kanssa oli sydämellinen. Paavi otti lahjan vastaan lämmöllä ja siitä käytiin lyhyt keskustelu.

Viitaten pyhään Henrikiin ja meneillään olevaan kristittyjen ykseyden ekumeeniseen rukousviikkoon paavi muistutti delegaatiota yhteyden tärkeydestä ja evankelioinnin merkityksestä.

– Ei pidä väsyä rakastamaan ja etsimään toivossa eläen niitä, jotka ovat kaukana. On ruokittava syvää ja palavaa halua julistaa Jeesusta ja rakentaa sitä yhteyttä, jota hän niin kovin toivoo, paavi kehotti delegaatiota Vatican Newsin mukaan.

Delegaatiossa olivat mukana seurueineen Espoon piispan lisäksi hiippakunnan asianhoitaja isä Marco Pasinato katolisesta kirkosta, Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta ja Suomen Ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken metodistikirkosta.

Paavin tapaamisen lisäksi 19.1. delegaatio vietti pyhän Henrikin päivän messua Santa Maria Sopra Minervan basilikassa Vatikaanissa. Messussa liturgina oli Marco Pasinato ja saarnasi Kaisamari Hintikka.

– Isä meidän -rukous liittää meidät Kristukseen, joka on opettanut meille kuinka rukoillaan. Se liittää meidät Taivaalliseen Isäämme, jonka edessä yhdessä rukoilemme. Lopulta Isä meidän -rukous liittää meidät myös toisiimme – ei vain kaikkia meitä, jotka rukoilemme yhdessä täällä Santa Maria Sopra Minervan kirkossa, vaan myös kaikkiin niihin, jotka rukoilevat sitä tässä maailmassa, kaikkiin niihin, jotka ovat rukoilleet sitä ennen meitä – ja lopulta myös niihin, jotka jatkavat rukousta meidän jälkeemme, Hintikka saarnasi.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!