Sulku vei leivän – Kotimaanapu kerää avustuksia tapahtuma-alan työntekijöille

Tapahtumateollisuus ja Kotimaanapu ovat käynnistäneet Työt kielletty -kampanjan ahdinkoon joutuneiden tapahtuma-alan työntekijöiden tukemiseksi. Kampanjaa toteutetaan Tapahtumateollisuus ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa tunnuksella #tyotkielletty.

Tapahtumateollisuus on tapahtumaelinkeinon keskusjärjestö. Kotimaanapu on Kirkkopalvelut ry:n omistama hyväntekeväisyystoimija, joka auttaa hädässä olevia ympäri Suomen.

Ville Juurikkalan ottamissa kampanjakuvissa esiintyy tapahtuma-alan työntekijöitä, joita ovat laulajien ja muusikoiden lisäksi esimerkiksi ääniteknikot, messurakentajat ja järjestyksenvalvojat.

– Tapahtuma-ala on aina ollut mukana, kun yhteiskunnassa tarvitaan hyvää. Olemme auttaneet saamaan huomiota ja keräämään taloudellista apua sitä tarvitseville. Nyt ala on itse hädässä, Tapahtumateollisuuden puheenjohtaja Pekka Timonen sanoo tiedotteessa.

Tapahtumateollisuus on kerännyt kampanjaa varten alan ihmisten tarinoita. Niistä välittyy hätä siitä, että rahat eivät riitä ruokaan, vuokraan tai laskuihin. ”Olen myynyt kodin irtaimistoa ja työvälineitä saadakseni ruuan pöytään”, tuottaja kertoo.

– Keräyksellä tuetaan koronaepidemian takia taloudelliseen ahdinkoon joutuneita tapahtuma-alan ihmisiä ja heidän perheitään. Kaikkien avunsaajien tilanne selvitetään ensin paikallisen ammattilaisen toimesta, Kotimaanavun tuottaja Ilkka Kalmanlehto kertoo.

Lahjoitusvaroja käytetään avuntarvitsijoiden auttamiseksi taloudellisesti, tavara- tai ruoka-avun kautta tai muihin välttämättömiin toimiin.

Koronapandemian aiheuttama kriisi alkoi tapahtuma-alalla vuosi sitten, kun Suomen hallituksen päätöksellä toteutettu tapahtumien sulku jätti kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Suomen äkillisesti ilman töitä ja toimeentuloa. Suuri osa tapahtuma-alan ammattilaisista on yksinyrittäjiä tai freelance-työntekijöitä. He ovat olleet taloudellisten tukijärjestelmien väliinputoajia tilanteessa, jossa myös tulevien töiden suunnittelu on ollut mahdotonta.

Kirkkopalvelut on Kotimaata julkaisevan Kotimaa Oy:n suurin omistaja.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispa Teemu Laajasalo ehdottaa pitkäperjantaiksi suruliputusta koronan takia
Seuraava artikkeliKirkkoon suositus sidonnaisuuksien ilmoittamisesta – tällaisia tehtäviä ja omistuksia ohje koskee

Ei näytettäviä viestejä