Star Wars- ja Blues Brothers -kappaleita messussa Turussa – saarnaajana Jippu

Turun Mikaelinkirkossa soivat ensi sunnuntain messussa kappaleet viime vuosikymmenten menestyselokuvista.

”Messussa kuullaan muun muassa Ennio Morriconen, John Williamsin ja Hans Zimmerin tunnettuja sävellyksiä. Star Warsin, Schindlerin listan, Egyptin prinssin ja Gladiaattorin kaltaisten menestysfilmien lisäksi mukaan on valittu kappaleita myös hieman tuntemattomammista elokuvista. Kattausta täydentävät Civilization IV -videopelistä tutut sävelet”, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä kertoo tiedotteessaan.

Idea elokuvamusiikin käyttöön jumalanpalveluksessa tuli Mikaelinseurakunnan kanttorilta Silvia Koskelta. Hän kuvaa tulevaa messua yllätykselliseksi, monipuoliseksi ja viihdyttäväksi.

– Tulossa on jumalanpalvelus, jollaista ei ole ennen kuultu. Tämä on tapahtuma niin elokuvamusiikin ystäville kuin kaikille, jotka haluavat jumalanpalveluksesta täysin uudenlaisen kokemuksen, Koski kertoo tiedotteessa.

– Virsiäkin lauletaan, mutta myös niiden joukkoon on muokattu elokuvamusiikkia. 

Musiikin esittämisestä vastaavat Kosken johtama Aboa Gospel -kuoro, bändi, urkuri Marko Hakanpää ja viulisti Katriina Rainio. Saarnan pitää musiikkievankelista Jippu.

Jumalanpalvelus Mikaelinkirkossa alkaa sunnuntaina kello 10. Se kuuluu tammikuussa Turun ja Kaarinan kirkoissa alkaneeseen musiikkijumalanpalvelusten sarjaan. Musiikkia painottavat jumalanpalvelukset ovat osa reformaation merkkivuoden ohjelmaa.

Kuva: Jussi Vierimaa

Edellinen artikkeliVuoden uskonnonopettaja on Katri Hanki
Seuraava artikkeliPiispa Askola antoi Vuoden homo -palkinnon QX Gay Gaalassa – miksi?

Ei näytettäviä viestejä