Sosionomi-diakonin yhdistelmätutkinto kiinnosti erityisen paljon syksyn yhteishaussa Helsingissä

Erityisesti sosionomi (AMK), diakoniatyö -yhdistelmäkoulutus kiinnosti hakijoita Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) tämän vuoden syksyn yhteishaussa. Asiasta kerrotaan Diakin tiedotteessa.

Sosionomi (AMK), diakoniatyö -kaksoistutkinto tarjoaa väylän toimimiseen sekä sosionomina sosiaalialan ohjaus-, neuvonta-, asiantuntija- ja johtamistyön tehtävissä sekä kirkon diakoniatyössä.

– Diakissa kasvoi erityisesti Helsingin kampuksen sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksen hakijamäärä. Hakijoita tänä syksynä oli 455, joista ensisijaisia 122. Syksyllä 2017 hakijoita oli 313, joista ensisijaisia 77. Kasvu on siis merkittävä, Diakin viestintäpäällikkö Aura Vuorenrinne kertoo Kotimaa24:lle.

Diakin hakijapalveluiden mukaan hakijoissa on paljon sellaisia, joilla on jo sosionomi (AMK) -tutkinto, mutta haluavat vielä diakonin virkakelpoisuuden. 

– Tämä saattaa olla osasyy hakijamäärän kasvuun viime syksystä. Olemme markkinoinnissamme myös pyrkineet tuomaan esille kirkollisen kelpoisuuden hyötyjä, Vuorenrinne sanoo.

Muilla kampuksilla Oulussa ja Porissa sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksen hakijamäärä ei kasvanut vaan jonkin verran pieneni.

Kaiken kaikkiaan Diakiin haki 3,98 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Yhteishaussa ja samanaikaisesti järjestetyssä erillishaussa oli kaikkiaan 3 717 hakijaa. Heistä ensisijaisia oli 1 168 henkilöä.

Haku korkeakouluihin päättyi viime keskiviikkona 19. syyskuuta.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Diakonia-ammattikorkeakoulun syksyn haussa kiinnosti ennen kaikkea sosionomikoulutus Porissa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPoliisi ottanut kiinni neljä henkilöä Kiihtelysvaaran kirkon paloon liittyen
Seuraava artikkeli”Joskus media voi käyttää Jumalan ääntä”, totesi kardinaali Arborelius vieraillessaan Suomessa

Ei näytettäviä viestejä