Sormuksissa lukee: 11.11.11.

Drive-In-vihkiminen-0367

Erikoinen päivämäärä 11.11.11. on houkutellut lukuisia suomalaisia pariskuntia menemään tänään naimisiin. Monet seurakunnat ympäri maata järjestävät vihkitapahtumia, joissa voi mennä vaivattomasti naimisiin.

Massavihkimisiä on innostuttu järjestämään niin isoissa seurakuntayhtymissä kuin pienemmissä seurakunnissakin.

Osassa seurakunnista vihkimiseen on ilmoittauduttu etukäteen, kun toisaalla papin eteen voi ilmestyä etukäteen aikaa varaamatta. Kaikkien on kuitenkin täytynyt hakea esteettömyystodistus vihkimistä varten vähintään viikkoa aikaisemmin.

Mielikuvituksellisimpiin tapahtumiin kuuluu Helsingin Kannelmäen seurakunnan tempaus, jossa vihkipareja luvataan vihkiä iltayhdeksään asti Prisman parkkihallissa. Halutessaan hääparin ei tarvitse nousta autosta, vaan heidät voidaan vihkiä drive-in-meiningillä. Toimitus voidaan suorittaa myös seurakunnan toimitilassa, joka sijaitsee parkkihallin tasolla.

Päivän ensimmäinen pari solmi avioliiton yhdentoista aikoihin auton takakontissa istuen ja suuren medialauman keskellä. Musiikiksi oli valittu Hurriganesin biisi kitaralla soitettuna.

Tampereen seurakunnissa hääyötapahtuma puolestaan starttaa iltakuuden aikaan Aleksanterin kirkossa. Paikkakunnalla kolmannen kerran järjestettävän massavihkimisen suosio yllätti seurakunnan työntekijät, sillä vihkiajan varasi jopa 55 pariskuntaa. Lisäksi tälle päivälle on sovittu Tampereella yli parikymmentä kirkollista vihkimistä koteihin tai muihin kirkkoihin. Normaalisti arkipäivänä vihille menee korkeintaan muutamia pareja.

–  Tämä on kaikkien aikojen ennätys. Emme haaveilletkaan näin paljosta. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat mennä naimisiin helposti mutta silti kirkollisesti ja juhlallisesti, toteaa Tampereen seurakuntien tiedotussihteeri Eva Wäljas

Hän laskeskelee päivän vihkisaldon vastaavan noin kymmentä prosenttia koko vuonna Tampereen seurakunnissa vihittävistä.

Lue aiheeseen liittyvä Hannu Kiurun blogikirjoitus

Edellinen artikkeliKansanlähetys vuoden 2011 paras raportoija
Seuraava artikkeliMetsähallitus kaupitteli kirkkomaata Kauhajoella

Ei näytettäviä viestejä