Soini: Ihmisoikeudet lähtökohtana kansojen välisessä yhteistyössä

Suomen hallitus toimii ihmisoikeuksien ja ihmisarvon puolesta sekä kaikenlaista väkivaltaa, syrjintää ja rasismia vastaan. Tuomitsemme väkivallan uskonnollisia yhteisöjä kohtaan. Uskonnonvapaus kuuluu kaikille, korosti ulkoministeri Timo Soini puheessaan Vainojen uhrien muistopäivän päätilaisuudessa keskiviikkona.

– Osallistumalla muistopäivän viettoon hallitus ilmaisee kunnioituksensa holokaustin uhreille ja siitä selvinneille ja heidän läheisilleen. Samalla ilmaisemme pyrkimyksemme estää kansanmurhien toistumista, Soini painotti.

Puheessaan ulkoministeri Soini toi esille, että suomalaisessa holokaustin muistoon liittyvässä toiminnassa painotetaan erityisesti tasokasta kouluopetusta ja opettajakoulutusta. Suomalaisen opetuksen taso ja laajuus on kerännyt kiitoksia kansainvälisesti.

Viime vuonna räjähdysmäisesti kasvanut muuttoliike vaikuttaa monin tavoin eurooppalaisiin yhteiskuntiin, myös Suomeen, Ulkoministeriön tiedotteessa sanotaan. Holokaustin ja muiden kansanmurhien tuntemuksella on tiedotteen mukaan annettavaa ratkaisujen löytämiseen.

”Eurooppaan paetaan monesti juuri laajamittaisen ja järjestelmällisen väkivallan takia. Aiempi kokemuksemme on, että muuttovirroista kyetään selviämään, mikäli eurooppalaiset valtiot ovat valmiita tehokkaaseen yhteistyöhön. Suomi korostaa kaikkien EU-maiden vastuuta”, tiedotteessa sanotaan.

Kuva: Eduskunta

Lue myös:

Tänään on vainojen uhrien muistopäivä

Edellinen artikkeliSeitsemän tapaa etsiä hengellinen koti
Seuraava artikkeliYhdenvertaisuusvaltuutettu ei ole käsitellyt uskonnosta eroamiseen liittyviä ongelmia

Ei näytettäviä viestejä