Soile Isokoski sai Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuksen

Oopperalaulaja Soile Isokoski on saanut Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tämänvuotisen tunnustuspalkinnon. Säätiön hallituksen puheenjohtaja, piispa Jari Jolkkonen luovutti palkinnon Kuopion tuomiokirkossa järjestetyssä Martinpäivän kirkkojuhlassa tänään perjantaina.

Palkitsijat kirjoittavat tiedotteessaan, että Soile Isokoski on arvostetuimpia sopraanoita sekä kotimaisilla että kansainvälisillä konsertti- ja oopperalavoilla. Isokosken ohjelmistossa tärkeänä osana klassisen musiikin rinnalla on hengellinen musiikki.

Posiolla pappisperheeseen syntynyt Isokoski valmistui kanttori-urkuriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta vuonna 1984. Vuonna 1987 hän voitti Lappeenrannan kansallisen laulukilpailun ja sijoittui samana vuonna toiseksi Cardiffin Singer of the World -kilpailussa. Isokoskelle myönnettiin kamarilaulajan arvonimi vuonna 2008 Wienin Valtionoopperassa.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön palkintona on kunniakirjan ja rahapalkinnon lisäksi Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijoiden suunnittelema Lutherin mustepullo.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö ilmoittaa vaalivansa suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain luterilaista kulttuuria edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.

Kuva: Allegro Artist Management / Heikki Tuuli

Lue myös:

Pauno Pohjolaiselle tunnustuspalkinto

Edellinen artikkeliVideo kirkolliskokouksesta: Mitä tapahtuu avioliittolain muututtua – neljä edustajaa vastaa
Seuraava artikkeliKolumni: Yhteyden esteet pois

Ei näytettäviä viestejä