Sley sanoutuu irti nais­pappeuden tulevaisuutta arvuuttelevasta blogi­tekstistä – Kotimaan­työn johtaja: ”Ei edes­auta yhteis­työtä”

Kotimaan lukijoiden omissa blogeissa julkaistu kirjoitus naispappeuden tulevaisuudesta on herättänyt paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Kirjoittaja Manu Ryösö ikään kuin profetoi tai arvailee, että tulevaisuudessa naispuolisten pappien arvostus yhteiskunnassa romahtaa.

Ryösö on ollut Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) työntekijä. Sleyn kanta naisten pappeuteen on kielteinen. Siksi keskusteluissa on kysytty, edustaako Ryösön kirjoitus Sleyn kantaa.

Sleyn kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen vastaa, että ei edusta.

– Blogikirjoitus on Manu Ryösön yksityisajattelua. Sleyllä ei ole mitään kantaa naispappeuden tulevaisuuteen, eikä meidän tuoreessa vuoteen 2025 ulottuvassa strategiassamme esimerkiksi ole naispappeudesta mainittu mitään, Juhana Tarvainen sanoo.

Tällä hetkellä Ryösö ei ole Sleyn palveluksessa muutoin kuin palkkiotoimisesti. Ryösö on Inkerin kirkon pappi.

Tarvainen kertoo olleensa Ryösöön yhteydessä ja keskustelleensa kirjoituksen aiheuttamasta mainehaitasta.

– Blogi ei edesauta Sleyn yhteistyöpyrkimyksiä seurakuntien kanssa. Se tekee näistä pyrkimyksistä vaikeampia. Olen myös varma, että jos joku Sleyn työntekijäpäivillä alkaisi puhua tuohon tyyliin naispappeudesta, joku kyllä keskeyttäisi hänet. Evankelisessa liikkeessä ollaan varovaisia ennustamaan tulevaisuutta.

Tarvainen pitää myös ongelmallisena, että Ryösö on estänyt bloginsa kommentoinnin.

– Parasta olisi, että kirjoittaja itse vastaisi sanoistaan ja osallistuisi keskusteluun, jos sellaista ilmenee.

Sleyn sivuilla on julkaistu Tarvaisen kirjoitus Vastaus Kotimaa.fi -lukijablogiin. Siinä Tarvainen kirjoittaa:

”Siedän monenlaista erimielisyyttä, tulevaisuuteen hapuilevia ajatuksia ja villejä visioita silloinkin, kun ne eivät vastaa omiani. Vastaavaa suopeutta toivon kanssakristityiltä. Tahdon puolustaa uskoani, Raamatun arvovaltaa ja työntekijöitämme somelynkkaukselta. En tahdo näivettää tai olla vaientamassa: rohkeille puheille tai kirjoituksille on aikansa ja paikkansa, mutta kyseessä olevan kaltaiselle moitittavalle keulinnalle tuskin on sijaa koskaan.”

***

Kotimaa.fi:n lukijablogit eivät ole journalismia, vaan vapaata kansalaiskeskustelua erityisesti kirkon asioista. Blogin kirjoittamisen ja blogien kommentoinnin voi aloittaa kuka tahansa rekisteröitymällä sivustolle. Bloggaajat hallinnoivat itse blogejaan ja niissä käytäviä keskusteluja. He voivat myös poistaa omia kirjoituksiaan tai asiattomia kommentteja. Bloggaajat ja kommentoijat ovat sitoutuneet sisältöohjeisiin. Ylläpito puuttuu ongelmatilanteisiin tarvittaessa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Sley sanoutuu irti naispappeuden tulevaisuutta arvuuttelevasta blogitekstistä – Kotimaantyön johtaja: ”Ei edesauta yhteistyötä”

Edellinen artikkeliKotimaa ja Hengen uudistus aloittavat kirkon tulevaisuutta visioivan radio-ohjelman – Kansan­kirkon pesän­jakajien ensimmäinen vieras on kirkko­herra Päivi Vähäkangas
Seuraava artikkeliPiispoilta sosiaalisen median ohjeet kirkon työntekijöille – ”Eettiset velvoitteet koskevat työaikaa ja vapaa-aikaa”

Ei näytettäviä viestejä