Sitran koulutusohjelman osallistujat valittu – mukana uskonnollisia toimijoita

USKOT-foorumin tiimi ja Enemmän kuin ruokaa -vaikuttajatiimi on valittu mukaan Sitra Lab 3 -koulutusohjelmaan. Sitra Lab on Sitran oma tulevaisuuslaboratorio, jossa etsitään ja kehitetään uusia tapoja ratkoa monimutkaisia yhteiskunnallisia ongelmia. Asiasta kerrotaan Sitran sivuilla.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on julkisoikeudellinen eduskunnan valvoma rahasto.

Huhtikuussa alkavan Sitra Lab 3 -koulutusohjelman aiheena ovat demokratian kapeikot. Koulutuksessa pyritään laajentamaan ja vakiinnuttamaan yhteiskunnallisen osallistumisen ja osallisuuden muotoja. Ensimmäisen Sitra Labin aiheena oli lasten ja nuorten syrjäytyminen, ja Labin toisella kierroksella etsittiin luonnosta ratkaisuja kaupungistumisen ongelmiin.

Koulutukseen haki 67 tiimiä, joista mukaan valittiin kymmenen. Tavoitteena oli saada mukaan mahdollisimman moninaista osallistujajoukkoa, jossa erilainen tieto, osaaminen ja kokemus yhdistyvät. Tiimeissä on mukana kansalaisaktivisteja, poliittisten päätösten valmistelijoita ja muita asiantuntijoita, jotka haluavat ratkoa demokraattiseen osallistumiseen ja osallisuuteen liittyviä ongelmia.

Uskontojen yhteistyöjärjestön USKOT-foorumin vaikuttajatiimi haluaa tukea haavoittuvassa asemassa olevien äänen kuulumista mediassa ja päättäjille heitä koskettavassa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Tiimiin kuuluvat Katri Kuusikallio, Pia Jardi, Miina Noroila ja Timo Koponen.

Enemmän kuin ruokaa -tiimi mallintaa osallisuutta edistäviä käytäntöjä ruoka-avun asiakkaiden ja päättävien viranomaisten välillä. Tavoitteena on löytää kestäviä ratkaisuja, jotka pureutuvat juurisyihin. Tiimiin kuuluvat Annmari Salmela ja Reetta Nick Kirkkopalveluista sekä Hanna Kuisma Vantaan kaupungilta ja Juha Keränen Työttömien Keskusjärjestöstä.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliPaavi suojelee Vatikaanin työntekijöitä irtisanomisilta ja leikkaa kardinaalien palkkoja koronan takia
Seuraava artikkeliHyvinkään seurakunta tilasi kaikkien jäsentensä koteihin pääsiäisen Kotimaan

Ei näytettäviä viestejä