Seurakuntaopisto vaihtoi nimeä ja on nyt STEP-koulutus

Seurakuntaopisto on 1.9. alkaen STEP-koulutus. Nimen alkukirjaimet nousevat ammatillisen koulutuksen keskeisistä toimialoista sosiaali-, terveys- ja muut palvelualat.

– Meillä oli vahva tahtotila löytää osuva nimi, ja löysimme sen. STEP-koulutus on ytimekäs, dynaaminen, uudenaikainen ja kansainvälinen nimi, joka puhuttelee monenkirjavaa opiskelijajoukkoamme sekä työelämän asiakkaitamme. Yksinkertaisuudessaan nimi antaa mahdollisuuksia luoda arvopohjamme mukaista kertomusta kohti 2030-luvun koulutusmaailmaa, STEP-koulutuksen rehtori, opetusneuvos Helena Ahonen sanoo Kirkkopalvelujen tiedotteessa.

Nimenmuutosta valmisteltiin lähes kaksi vuotta. Nimenvaihdoksen onnistumiseksi toteutettiin kaikkiaan kolme kyselytutkimusta potentiaalisessa asiakaskunnassa.

Tarve nimenmuutokselle tuli, kun enää noin kymmenen prosenttia Seurakuntaopiston koulutuksista oli sellaisia, joissa voi kouluttautua tehtäviin seurakunnissa. Työntekijäkyselyn mukaan 85 prosenttia oppilaitoksen työntekijöistä piti nimenvaihdosta tarpeellisena.

Seurakuntaopisto on perustettu vuonna 1945. Vuodesta 2013 alkaen sen ylläpitäjänä on toiminut Kirkkopalvelut ry. Seurakuntaopisto aloitti ensimmäisenä Suomessa diakonien ja kirkon nuorisotyö- sekä lastenohjaajakoulutuksen ja on koko historiansa ajan ollut edelläkävijä lapsi- ja nuorisotyön sekä sosiaalialan koulutuksissa.

STEP-koulutus tarjoaa ammatillista koulutusta vuosittain 3 500 opiskelijalle useilla paikkakunnalla ympäri Suomea. Oppilaitos on kasvatus- ja ohjausalan suurin kouluttaja Suomessa.

STEP-koulutus on osa Kirkkopalvelut-konsernia samoin kuin Kotimaata julkaiseva Kotimaa Oy.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKuinka usein ja miksi luterilainen pappi eroaa tai erotetaan pappisvirasta – entä mikä on tilanne muissa kirkkokunnissa?
Seuraava artikkeliKirja-arvio: Elävä teologia on aina myös henkilö­kohtaista – pappi avaa yksityis­ajatteluaan

Ei näytettäviä viestejä