Seurakunta haki strategista johtajaa – Päivi Vähäkangas kirkkoherraksi Helsingin Munkkiniemeen

Helsingin Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherraksi on valittu pastori, teologian tohtori Päivi Vähäkangas, 42.

Munkkiniemen seurakuntaneuvosto teki valinnan kokouksessaan keskiviikkona 17.3. Vaalissa Päivi Vähäkangas sai 10 ääntä, Laura Leverin 4 ääntä ja Stiven Naatus yhden äänen. Kirkkoherran virkaa haki seitsemän henkilöä.

Munkkiniemen seurakunnan mukaan valinnassa painotettiin henkilöjohtamisen ja strategisen johtamisen taitoja sekä henkilön sopivuutta juuri Munkkiniemen alueen kirkkoherraksi.

Vähäkangas työskentelee parhaillaan Kirkkohallituksessa kirkon ulkosuomalaistyön vs. asiantuntijana. Aiemmin hän on toiminut suomalaisten seurakuntien pappina Pohjois-Saksassa sekä tutkijana ja opettajana yliopistolla.

”Vähäkankaalla on vankkaa kokemusta työskentelystä pappina ulkomailla seurakunnissa, joiden toiminta perustuu seurakuntalaisten osallistumiseen ja sitouttamiseen”, seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen sanoo Munkkiniemen seurakunnan tiedotteessa.

Vähäkankaan vahvuuksina pidettiin myös hänen uudistavaa ja analyyttista työotettaan, kuuntelevaa ja yhteistyökykyistä johtamistapaansa sekä kokemustaan seurakuntaneuvoston jäsenyydestä.

Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherra vaihtuu, kun edellinen kirkkoherra Leo Glad jäi eläkkeelle viime kuussa.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliTuomiokapituli hylkäsi Kai Sadinmaan oikaisu­vaatimuksen – ”Pappi on asettunut kirkon valvonta­vallan alaisuuteen”
Seuraava artikkeliTansanian presidentti John Magufuli kuoli – esti pandemian vastaisia toimia ja sanoi rukouksen säästäneen maan koronalta

Ei näytettäviä viestejä