Sanansaattaja: ”Tiukka opillisuus ei hajota kirkkoa”

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Sanansaattajassa päätoimittaja Hannu Kippo katsoo tuoreessa lehdessä, ettei kristillisellä kirkolla näytä olevan nykyään rohkeutta oikean ja väärän erottamiseen. Tämän kyvyttömyyden hän näkee toisaalla yhteiskunnassa selittävänä tekijänä Norjan ja Englannin hiljattaisten tapahtumien sekä kotimaisen koulukiusaamisen taustalla.

Pääkirjoituksen mukaan kristillisessä kirkossa ”ihmisen oikeudet, gallupkristillisyys ja yleisuskonnollisuus” ovat ”työntäneet syrjään sitoutumisen kristilliseen uskoon ja tunnustukseen”. Kippo viittaa Hollannin kirkon ateistipastorista tehtyyn kanteluun joka raukesi, koska ”Pastori Hendriksenin mielipiteet paljastuivat liian laajasti kannatetuiksi kirkon ajattelijoiden parissa.”

Kippo jatkaa pohtimista kysymällä osin Helsingin piispa Irja Askolan aloittamaan keskusteluun viitaten ”Mitä on ajateltava niistä kirkkomme johtajista, jotka ovat valmiita antamaan kirkkotiloja ei-kristilliseen toimintaan, mutta eivät antaisi niitä Raamatun uskoon ja luterilaiseen tunnustukseen sitoutuville Jeesukseen uskoville kristityille?”.

Lopuksi Kippo ennustaa, ettei kristillinen kirkko suinkaan tule hajoamaan tiukan opillisuuden vuoksi, mutta se tulee sirpaloitumaan, mitä enemmän sen opettajat voivat toimia mieltymystensä ja halujensa mukaan vastoin oppia ja tunnustusta.

(Uutista tarkennettu klo 16.51)

Sanansaattajan pääkirjoitus

 Lue myös: Radikaalit hollantilaispapit etsivät uutta kristillistä uskoa

Edellinen artikkeliAntti Pentikäinen: Piispa Häkkinen sortui helppoon ratkaisuun
Seuraava artikkeliKatolinen nuoriso odottaa paavin kohtaamista Madridissa

Ei näytettäviä viestejä