Saksin luterilaiset sallivat papeilleen rekisteröidyn parisuhteen

Saksan itäosasassa sijaitsevan Saksin osavaltion luterilainen kirkko on päättänyt sallia pastoreilleen rekisteröidyt parisuhteet. Aiemmin pastorit ovat saaneet asua virka-asunnoissaan kumppaninsa kanssa vain jos he ovat olleet avioliittossa.

Saksin luterilaiset piispat muuttivat linjaa sallivammaksi kokouksessaan Dresdenissä, kertoo uutispalvelu ENI. Päätös perustui Raamattua ja homoseksuaalisuutta kartoittaneen työryhmän raporttiin.

Piispat totesivat julkilausumassaan, että suhtautuminen homoseksuaalisuuteen aiheuttaa edelleen ristiriitoja kirkon sisällä vaikka se on yhä laajemmin hyväksytty muualla yhteiskunnassa. He perustelivat linjaustaan muun muassa sillä, ettei reformaation kirkoissa ole yleistä ja sitovaa tulkintaa Raamatun teksteistä.

”Jokainen kristitty  joutuu kamppailemaan Jumalan sanan oikean ymmärtämisen kanssa Raamatun kohottaman omantunnon avulla”, lausumassa todettiin.

Piispojen päätöksestä huolimatta rekisteröidyssä parisuhteessa oleva pastori ei voi muuttaa puolisonsa kanssa virka-asuntoonsa ilman ylimääräisiä selvityksiä. Jokainen tapaus arvioidaan erikseen ja siihen tarvitaan yksimielinen lupa seurakuntaneuvostolta. 

Parisuhteen rekisteröiminen on ollut Saksan liittotasavallassa mahdollista samaa sukupuolta oleville kumppaneille jo vuodesta 2001 lähtien.

Edellinen artikkeliKansliapäälliköltä uusi avaus jumalanpalvelusyhteisöistä
Seuraava artikkeliKatso ketkä papit tukevat Niinistöä

Ei näytettäviä viestejä