Saksan kirkot muistuttavat sunnuntain merkityksestä ajan rakenteita uhkaavan etäelämän keskellä

Saksassa kirkot haluavat nostaa sunnuntain kunniaan. Yhteisessä julkilausumassaan kirkot kehottavat suojelemaan sunnuntaivapaata digitalisaation, verkko-ostosten ja työelämän lisääntyvän epätasapainon uhalta. Asiasta kertoivat Church Times ja katholisch.de-sivusto.

Kehotus liittyy siihen, että maaliskuun alussa tuli kuluneeksi 1 700 vuotta siitä, kun keisari Konstantinus Suuri julisti sunnuntain lepopäiväksi.

”Koronaviruspandemia on saanut meidät jälleen tiedostamaan, miten paljon ihminen tarvitsee rakenteita ajalle”, julkilausumassa todetaan.

Julkilausuman ovat allekirjoittaneet Saksan evankelisten kirkkojen neuvoston puheenjohtaja, tohtori Heinrich Bedford-Strohm, Limburgin piispa ja Saksan roomalaiskatolisten piispojen synodin presidentti Georg Bätzing sekä Saksan kristillisten kirkkojen työryhmän ortodoksinen puheenjohtaja, arkkipiispa Radu Miron.

”Meidän on pitänyt sanoa hyvästit sille, mikä on ollut tuttua, arvokasta ja toisinaan tarpeellista, samalla kun työn ja vapaa-ajan tärkeä rytmi on muuttumassa sekavammaksi etätyön ja epäsäännöllisten työaikojen vuoksi. Digitaalinen muutos ei muuta vain tapaamme tehdä työtä vaan myös yhteenkuuluvuutta ja yhteistä sunnuntain viettoa – ja mahdollisesti myös meitä”, julkilausumassa sanotaan.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKotimaan uusi palvelu kokoaa yhteen seurakuntien striimattuja messuja ja tilaisuuksia
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Mitä tapahtuu alttarilla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Ei näytettäviä viestejä