SAK:n Lyly: Nuorten ja pitkäaikaistyöttömien asia tärkein

LylyLauri205Lauri Lyly pitää arkkipiispa Kari Mäkisen kokoamaa köyhyysryhmää hyvänä esimerkkinä kirkon yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta.

– Tässä on nyt nopealla aikataululla löydetty yhteiset asiat, jotka ovat erittäin tärkeitä kaikkien suomalaisten kannalta. Ryhmä on hyvä esimerkki siitä, että kirkko on aktiivinen. Kirkkohan ei voi samalla tavoin osallistua politiikkaan, Lyly sanoo.

Hän kiittelee erityisesti arkkipiispa Kari Mäkisen panosta.

– Minusta arkkipiispa on ollut viime aikoina hyvin aktiivinen ja tuonut yhteiskunnallista näkökulmaa esiin. Jos hän jatkaa samalla puheenvuorojen linjalla, niin tosi hyvä.

SAK oli eräs köyhyysryhmän perustamista ehdottaneista ja puheenjohtaja Lyly osallistui itse ryhmän työskentelyyn. Hän näkee nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa yhteyksiä 1990-luvun lamavuosiin, jolloin kirkon kokoama nälkätyöryhmä esitti tavoitteita hallitusohjelmaan.

– Tässä halutaan edelleen kiinnittää huomiota siihen, että alin viidennes näyttää eriytyvän ja meidän pitää tässä hyvinvointiyhteiskunnassa kantaa erityistä huomiota heidän osaltaan. Minusta nuorten työttömyys ja pitkäaikaistyöttömien syrjäytyminen ovat kaikkein tärkeimmät asiat.

Arkkipiispa Kari Mäkisen koolle kutsuma köyhyystyöryhmä julkaisi tänään hallitusohjelmatavoitteensa. Tavoitteiden pääkohdat olivat nuorten tulevaisuuden turvaaminen, työllisyysmahdollisuuksien parantaminen, alkoholihaittojen vähentäminen, kansalaisjärjestötoiminnan turvaaminen sekä ansio- ja perusturvan vahvistaminen.

Lue myös: Köyhyysryhmä vaatii hyvinvointierojen kaventamista

Kirkon diakonia-avustuksen kaksinkertaistuivat kymmenessä vuodessa

Edellinen artikkeliTermi vanhurskas ei avaudu nykylukijalle
Seuraava artikkeliKaarlo Kalliala saarnaa valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksessa

Ei näytettäviä viestejä