Saila Munukka kirkkoherraksi Mänttä-Vilppulaan – seurakunnassa on jo naispuolisten kirkkoherrojen perinne

Kirkkoherran tehtävää virkaa tekevänä hoitanut Saila Munukka oli kirkkovaltuuston äänestyksessä vastakkain Äänekosken seurakunnan kappalaisen Lauri Pietikäisen kanssa.

Mänttä-Vilppulan seurakunnan kirkkovaltuusto on kokouksessaan 3.11. valinnut kirkkoherraksi Mänttä-Vilppulan seurakunnan vt. kirkkoherran Saila Munukan, 57. Hän on hoitanut virkaa vuoden 2019 alusta saakka. Munukalla on seurakuntapastorin vakituinen virka Lempäälässä.

Munukan vastaehdokkaana oli Äänekosken seurakunnan kappalainen Lauri Pietikäinen. Kirkkovaltuuston suljetussa lippuäänestyksessä Munukka sai 17 ääntä ja Pietikäinen 4 ääntä.

Munukka on järjestyksessä kolmas nainen kirkkoherrana Mänttä-Vilppulan seurakunnassa.

Munukka on toiminut pappina vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli pitkään optikkona Tampereen seudulla.

– Siinä työssä ollaan myös hyvin läheisissä tekemisissä ihmisten kanssa ja kuullaan samakaltaisia asioita kuin sielunhoidossa. Pappeus on nuoruudesta asti ollut mielessäni, ja kun aloin miettiä, mitä aikuisena teen, tuntui luontevalta hakeutua papiksi.

Munukka sanoo, että kokemus yrityselämästä vastaa monin tavoin kokemusta kirkkoherrana. On budjetteja, henkilöstojohtamista ja työehtosopimuksia.

– Erona tietysti seurakunnassa on evankeliumin julistaminen.

Saila Munukan harrastus on mehiläisten hoitaminen. Se liittyy hänellä myös ympäristötietoisuuteen ja pölyttäjähyönteisten merkityksen ymmärtämiseen.

– Kolme vuotta sitten saimme 55 kiloa hunajaa, toissa vuonna 40 kiloa ja viime vuonna vain kolme kiloa. Yhdyskuntien talvehtiminen epäonnistui pahasti. Pitää tutkia, mikä meni vikaan.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkolliskokous puolsi kirkon toimielinten sähköisiä kokouksia – lakimuutos etenee nopeasti
Seuraava artikkeliJoe Bidenista uumoillaan katolisen kulttuurin piristysruisketta

Ei näytettäviä viestejä