Räsänen toppuuttelee ryhmäkurivaatimuksia

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen loiventaa puoluesihteeri Peter Östmanin näkemystä siitä, että avioliittolaista äänestettäessä eduskuntaryhmää sitoisi puoluevaltuuston tekemä linjaus eikä se olisi edustajille niin sanottu omantunnon asia.

Räsänen sanoo, että kaikki käsittelyyn tulevat asiat ovat kansanedustajalle pohjimmiltaan omantunnon asioita.

Hän muistuttaa, että Kristillisdemokraatit eivät ole ylipäätään soveltaneet eduskuntatyössä tiukkaa ryhmäkuria, eikä ryhmästä esimerkiksi ole ainakaan hänen aikanaan erotettu ketään. Räsänen sanoo kysymyksen ryhmäkurin soveltamisesta olevan loppujen lopuksi eduskuntaryhmän asia.

– Kuten Östman hyvin mielestäni toi esille, meillä on puoluevaltuuston yksimielisenä päätöksenä selkeä linja tavoitella avioliiton säilymistä. Totta kai puoluejohto tekee töitä sen tavoitteen eteen ja toivomme että kansanedustajaehdokkaamme myös sitä ajavat, Päivi Räsänen sanoo.

– Ehdokkaat valitaan puolueen piirijärjestöjen toimesta ja varmasti ehdokkaiden kanssa on keskusteltu. Mutta näköjään meille mahtuu myös tästä linjauksesta eri mieltä olevia ehdokkaita, Räsänen toteaa Tarja Tallqvistiin viitaten.

Räsänen huomauttaa, että keskustelu avioliittolain uudistamisesta ei ole noussut esiin kristillisdemokraattien aloitteesta. Räsänen sanoo, että puolueessa puututtiin kysymykseen sukupuolineutraalista avioliitosta vasta kun muut olivat alkaneet siitä puhua. Hän toteaa, että myös muut puolueet ovat omissa puolue-elimissään ottaneet asiaan kantaa. Hän haluaisi siirtää vaalienaluskeskustelun painopistettä pois koko kysymyksestä muihin yhteiskunnallisiin teemoihin.

Räsänen ei osannut selittää miksi ja miten Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto on päätynyt yksimieliseen linjaukseen kysymyksessä, joka jakaa vahvasti mielipiteitä esimerkiksi kirkossa.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Peter Östman kertoi eilen Kotimaa24:lle puolueen edellyttävän ehdokkailta ja tulevilta kansanedustajilta, että he äänestävät sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan. Lue eilinen uutinen!

Edellinen artikkeliKKN ja piispat eri linjoilla ripariehtoollisista
Seuraava artikkeliPeura: Valtion korvattava kirkolle hautaustoimen kulut täysimääräisesti

Ei näytettäviä viestejä