Rainerma: ”Kyllä me kirkon jäseninä pysymme”

Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma kuului kirkolliskokouksen parisuhderukousäänestyksessä vähemmistöön jääneeseen ryhmään. Hänen mukaansa päätös kiihdyttää vaihtoehtoisten jumalanpalvelusyhteisöjen syntymistä.

– Kyllä me luterilaisen kirkon jäseninä pysymme, se on ihan selvä, Rainerma toteaa Kotimaa24:lle pian kirkolliskokouksen päätyttyä.

Kirkolliskokous valtuutti perjantaina äänin 78-30 piispainkokouksen tekemään pastoraalisen ohjeen rukoukseksi parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan.

Rainerman mukaan päätös kiihdyttää vaihtoehtoisten jumalanpalvelusyhteisöjen syntymistä.

– Tämän kääntöpuoli on, että valtauoman messut tyhjenevät entisestään.

Rainerma näkisi ratkaisuna henkilöseurakuntien synnyttämisen aluejakoon perustuvien seurakuntien rinnalle.

Kirkkoherra painottaa, että nyt sovitusta kirkon työntekijöiden omantunnonvapaudesta eli siitä, lukeeko hän parisuhderukousta vai ei, on pidettävä kiinni.

Hän puhuu ”luottamuksen palauttamisesta piispoihin”. Rainerman mukaan naispappeuspäätöksen ”lupausten jäljet pelottavat”.

– Käykö jatkossa niin, että kirkkoherroilta kuitenkin aletaan kysellä työhön pyrittäessä, onko hän valmis rukoilemaan? Rainerma kysyy ja viittaa kirkolliskokouksen parisuhderukouspäätökseen.

– Nyt on ehdottomasti pidettävä kiinni, että omantunnonvapaus ja moniäänisyys kirkossa sallitaan myös tunnustuksellisille joukoille.

Lue myös! Timo Rämä: Rukouspäätös ei ole syy erota kirkosta

Edellinen artikkeliParisuhderukouksesta päätetään perjantaina
Seuraava artikkeli”Kuljin mukana aikamoisessa tunteessa”

Ei näytettäviä viestejä