Porin superviikolla soi myös hengellinen musiikki

Tänään perjantaina Keski-Porin kirkkopuistossa alkava hengellisen musiikin tapahtuma pidetään ensi kertaa teltassa. Artistikavalkadista erottuu Antti Sarpila, yksi Suomen tunnetuimmista jazzmuusikoista.

Klarinettia ja saksofoneja soittava Sarpila saa seurakseen gospelkuvioista tutut Joonatan Raution ja Lasse Heikkilän. Lauantai-illan myöhäiskonsertissa on myös nuoria yllätyssolisteja.

Kirkkopuistossa soi -tapahtuman tiedotusvastaavana toimiva Hanna Lindberg kertoo, että alun perin Pori Jazzien lieveilmöitä torjumaan 1990-luvun puolivälissä perustettu tapahtuma on kehittynyt ja muuttanut muotoaan.

– Silloin haluttiin tehdä jotain positiivista, eikä aidata kirkkopuistoa, jonka roskaaminen oli ongelma. Sen sijaan avattiin kirkko ja tuotiin sinne musiikkia. Musiikkitapahtuma linkittyy hyvin Porin superviikkoon, vapaaehtoisena porilaisena järjestelyissä mukana oleva Hanna Lindberg sanoo.

Tapahtuma on vuosien varrella kasvanut länsirannikon suurimmaksi hengelliseksi tapahtumaksi ja kesäiseksi kohtaamispaikaksi. Sen järjestäjänä toimii Porin evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä. Parhaimmillaan ilmaiskonserteissa on ollut yli 5000 kävijää.

Tapahtuma toteutetaan vapaehtoisvoimin ja nyt sitä tekemässä on noin 150 talkoolaista. Uutta tänä vuonna on teltta, joka suojaa sekä helteeltä että sateelta. Uusi lavarakenne ja äänentoisto takaavat musiikin laadukkaan kokemisen. Sisällä kirkossa ei konsertteja tänä viikonloppuna pidetä.

Kuusi ilmaiskonserttia

Kirkkopuistossa Soi -tapahtuman avausesiintyjä on Eve & Ossi, pariskunta, joka teki ensimmäisen levynsä 2015. Duo aloittaa kello 18 ja tuntia myöhemmin lavalle astelee omaperäisestä soundistaan tunnettu folk-pop yhtye Maksetut Viulut. Illan kolmas yhtye on ProFide.

Lisäksi kirkkopuiston pikkulavalla on puhetta ja musiikkia iltapäivän tasatunnein kello 12 alkaen sekä perjantaina että lauantaina.

Lauantain pääesiintyjiä ovat niin oopperaa kuin kevyempää musiikkia esittävä tenori Pentti Hietanen Lasse Heikkilän yhtyeen säestyksellä sekä laulaja Kristiina Brask. Illan iso nimi on jazzmuusikko Antti Sarpila, jonka kanssa soittavat Joonatan Rautio yhteineen sekä Lasse Heikkilä.

Sarpilan tähdittämä konsertti alkaa kello 21. Konsertin ohjelmaa myydään Porin Kristillisen koulun hyväksi, joka on mukana tapahtuman järjestelyissä.

Edellinen artikkeli”Mediaa käytetään oman­tunnon mukaan” – Vanhoillis­lestadiolaisuudessa hankala tv-suhde nähdään nyt media­kasvatuksena
Seuraava artikkeliSRK: Mediassa syntynyt kuva Suviseurojen haitoista ja faktoihin perustuva todellisuus eivät näytä kohtaavan

Ei näytettäviä viestejä