Pomppaako hinta – naispapin puvun valmistus vain yhdelle toimittajalle?

Naispapinpuku8Kirsimari Kärkkäisen suunnitteleman uuden naispapin virkapukumalliston valmistamisen, jälleenmyynnin ja jakelun.

Sopimuskausi on kolme vuotta ja optiona 1 (+1) vuosi. Sopimus tehdään vain yhden kokonaisvastuullisen toimittajan kanssa. Nouseeko hinta sen vuoksi korkealle?

– Vaikka puku menee yhdelle valmistajalle, kyseessä on hintakilpailu. Otamme edullisimman vaihtoehdon. Tarjouskisa on menossa. Kiinnostuneita on useampia.  En pelkää hinnan nousevan, kirkkohallituksen hankintapäällikkö Kielo Virpasuo vastaa.

Hänen mukaansa tavoitteena on päästä samansuuruiseen hintaan kuin samantyyppisillä sarjatuotannossa valmistetuilla naisten vaatteilla yleensä.

Virpasuon mukaan hinta sovitaan ensimmäisen eli vuoden 2012 osalta kiinteäksi. Hinnankorotuksesta voidaan neuvotella sen jälkeen vuosittain, mutta kirkkohallituksen on hyväksyttävä korotus ja sille on oltava selkeät syyt. Kirkkohallitus voi myös irtisanoa sopimuksen, jos hinnankorotuksesta ei päästä sopimukseen.

Sopimuskauden jälkeen käydään läpi uusi kilpailutus.

Tarjoukset virkapukumalliston valmistamisesta pitää tehdä elokuun 8. päivään mennessä. Päätös valmistajasta pyritään tekemään syyskuussa ja uusien pukujen pitäisi olla käytössä jo tämän vuoden loppupuolella Helsingin hiippakunnan pappisvihkimyksessä.

Voiko puvun tehdä mallin mukaan käsitöinä itse?

– Ei voi, sillä mallisuoja estää sen kopioimisen, Virpasuo vastaa.

Kotimaa24 kuuluu Kotimaa-Yhtiöihin, jossa valmistetaan myös työntekijöiden virkapukuja.

(Kuvat: Krista Keltanen)

Edellinen artikkeliUlkosuomalaisia juhlitaan Turussa
Seuraava artikkeliAluehallintovirasto ryhtyy toimiin Linnanmäki-kohun pohjalta

Ei näytettäviä viestejä