Poliisi: Nokian seura­kunnan entistä talous­johtajaa ei ole syytä epäillä rikoksesta

Nokian kirkko. Kuva: Petri Kangas. Vapaa käyttöoikeus.

Poliisi on käsitellyt Nokian seurakunnan entisestä talousjohtajasta Heli Pispasta tehdyn rikosilmoituksen ja todennut, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta ja esitutkinta päätetään. Poliisin 13.4.2022 päivätyn päätöksen mukaan Pispa ei ole syyllistynyt virkavelvollisuuden rikkomiseen eikä virka-aseman väärinkäyttämiseen ostaessaan juristipalveluita asianajotoimistolta.

Nokian seurakunnan kirkkoneuvosto oli toukokuussa 2021 tehnyt poliisille tutkintapyynnön siitä, oliko Pispa juristipalveluita ostaessaan menetellyt virheellisesti vastoin hankintaohjetta.

Heli Pispan mukaan juristin palveluita oli tarvittu seurakunnan päätöksenteon lainmukaisuuden varmistamiseen.

”Pidin kiinni siitä, että minulla virkavastuulla toimivana esittelijänä on oikeus ja velvollisuus laatia itsenäisesti esittelyt ja valmistelun yhteydessä selvittää, että esitykset ovat lainmukaisia, seurakunnan ohjesääntöjen ja linjausten sekä seurakunnan edun mukaisia ja että päätösten mahdolliset vaikutukset on asianmukaisesti selvitetty”, Pispa sanoo omassa tiedotteessaan.

Kirkkoneuvoston puolesta päätöstä kommentoi varapuheenjohtaja Pirkko Pihlajamaa.

– Kirkkoneuvostona kommentoimme, että poliisi on nyt tutkinut asian ja päättänyt esitutkinnan. Kunnioitamme poliisin tekemää päätöstä. Hyvä, että asia on nyt selvitetty. Uusi talousjohtaja valitaan kesäkuussa, Pihlajamaa sanoo Kotimaalle.

Lue myös:

Nokian seurakunnalle ostettiin juristipalveluja – kirkkoneuvosto teki tutkintapyynnön ja kantelun kapituliin

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta.

Antoisia lukuhetkiä!

Poliisi: Nokian seurakunnan entistä talousjohtajaa ei ole syytä epäillä rikoksesta

Edellinen artikkeliUkrainan sota näkyy Oulun Kirkkopäivillä – Kotimaan tilaisuudessa pohditaan, mitä media saa kertoa kirkosta
Seuraava artikkeliTampereen Vanhan kirkon Walk in -terapia ja Skeitti­tapuli saivat kirkon erityisnuoriso­työn Vuoden Erkkateko -palkinnon

Ei näytettäviä viestejä